Boszorkányégetés és jégkarnevál - Programtipp a hétvégére

<b>ZH</b> - A hideg ellenére sok program kínálkozik megyénkben szombaton és vasárnap. Tótszerdahelyen például boszorkányégetéssel próbálják elűzni a telet, míg Keszhelyen éppen a tartós hideg "adja" a programot, ugyanis jégkarneválra várják az érdeklődőket.

zaol.hu

Ismét felcsapnak a lángok Tótszerdahelyen,  hiszen a hagyományoknak megfelelően szombaton  17 órától   boszorkányégetésre kerül sor .  A Lac-Due Kft. tótszerdahelyi telephelyén egy olasz népszokást elevenítenek fel, a hiedelem szerint ugyanis Befena, a jóindulatú boszorkány elégetésével egyúttal a  tél is tovatűnik. Az összejövetelre látogatókat kulturális műsorral  szórakoztatják majd.

Keszthelyen jeges programok csábítanak szombaton: 13 órától jégkarnevált tartanak a városi strandon kijelölt korcsolyapályánál. Vetélkedőkkel, amatőr jégkorongmérkőzéssel,  jégvitorlás bemutatóval, jégszobor-készítéssel, jégtáncbemutatóval, kötélhúzó versennyel, musical slágerek előadásával várják a kikapcsolódni, sportolni vágyókat. Kerkaszentkirályon, a horgásztónál szombaton 17 órai kezdettel családi jeges rendezvényt tartanak, korcsolyázásra, szánkózásra, forralt bor készítésére és szalonnasütésre is lehetőség lesz.

További programokért kattintson ide, ha pedig fotózott valami érdekeset, megörökítette a téli táj szépségeit vagy a kedvenc jeges sportják, küldje el hírküldő rovatunkon keresztül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!