Testfelületének egyharmada megégett - helikopterrel kórházba szállították (frissítve képekkel 16:29)

MTI, ZH - Egy civil és egy tűzoltó is égési sérüléseket szenvedett szombaton a Nagykanizsához közeli Kiscserfői-hegyen, ahol lakóházak közelében kigyulladt az aljnövényzet - tájékoztatott a nagykanizsai tűzoltóság ügyelete.

zaol.hu


Az oltás közben egy férfi mindkét lábán égési sérüléseket szenvedett. A nagykanizsai kórháztól a tűzoltók azt az információt kapták, hogy a férfi testfelületének 30-36 százaléka megégett, harmadfokú égési sérülései miatt Nagykanizsáról mentőhelikopterrel Pécsre szállították.



   








Leégett aljnövényzet a Nagykanizsához közeli Kiscserfői-hegyen


A munkálatok során szintén megégett tűzoltónak első-másodfokú a sérülése.

Az oltás helyszínére négy autóval kivonuló tűzoltóknak sikerült körbekeríteniük, délutánra pedig eloltaniuk a csaknem egy hektáron égő területet, amelyen a lángok több méter magasra csaptak fel.



   








Tűzoltók vizsgálják át a leégett aljnövényzetet a Kiscserfői-hegyen


ZH fotók:
Varga György

Forrás:
MTI


Szintén szombaton történt, s szintén Nagykanizsa térségében...

Szemétégetés miatt kigyulladt a fenyves (képekkel)
Az előzetes vizsgálat szerint szemetet égettek Nemespátró közelében, de az erős szélben elszabadultak a lángok - mindezt jelentős területen bánta az aljnövényzet és a fenyves. részletek»

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!