Jobbikos jelölt apja miatt halálosan megfenyegettek egy gyereket

Apja képviselőjelölti indulása miatt e-mailben megfenyegették a Jobbik keszthelyi jelöltjének fiát. A jelölt, Pap Ervin, feljelentést tett a rendőrségen.

MTI

Zakó László elmondta: a napokban érkezett elektronikus levélben a fenyegetőző azt követeli, hogy Pap Ervin lépjen vissza a keszthelyi megmérettetéstől, ellenkező esetben fiát halálos baleset éri.
    
Az újságíróknak bemutatott levél - melyet nem adtak ki közlésre - írója a fiútól azt követeli, hogy vegye rá apját a visszalépésre. Fenyegetésként azt írja, ha nem teszi, egy kamion leszoríthatja az útról azt a buszt, amellyel a fiatal a jövő héten sítúrára indul társaival.

A levél több olyan utalást is tartalmazott, melyet csak azok tudhatnak, akik a családot közelebbről ismerik, így Pap Ervin úgy véli, annak írója helyi illetőségű, családja környezetében élő ember lehet. 

A Jobbik keszthelyi jelöltje közölte azt is, hogy nem ez az első fenyegetés, melyet kap, illetve kapnak.  Telefonon és e-mailben már kérkeztek korábban is, de a mostani levél több olyan pontos, személyes adatot tartalmaz, amelyek nemcsak fiát, de családi és baráti körét is érintik, ezért rendőrségi feljelentést tett.

A család úgy döntött, a fiú a fenyegetés miatt nem vesz részt a tervezett kiránduláson.

Pap Ervin mindemellett nyilvánosan közölte:  nem adja fel a  képviselőjelöltségét.
   

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!