Foci

2010.07.26. 14:59

Búcsút intett a Real-legenda

Raúl Gonzáles Blanco, a Real Madrid 33 esztendős csatára ma hivatalos sajtótájékoztatón jelentette be távozását a klubtól. A korábbi 102-szeres spanyol válogatott klasszis 16 szezon alatt 729 alkalommal lépett pályára a Királyi gárdában, ahol 322 gólt jegyzett.

zaol.hu

A madridi klub ma egy órakor búcsúzott el legendás hetesétől, aki egyébként a Real történetének legeredményesebb góllövője, és a legtöbb mérkőzésen is ő ölthette magára a madridiak fehér mezét.

„Nagyon nehéz a mai nap számomra” mondta a csillag. „Futballista vagyok, imádom ezt a játékot és felejthetetlen volt számomra a Realnál töltött idő. Egy álmom vált valóra azáltal, hogy itt játszhattam”

”A jövőm ma vagy holnap eldől, hiszen tovább szeretnék focizni. Ez a pillanat azonban a Realnál eltöltött időről, a szurkolóinkról, az újságírókról, a klubvezetőkről szól, az én további sorsommal ráérünk foglalkozni” válaszolta a sztár arra a kérdésre, hogy melyik lehet a következő csapata.

Összeállítás 10 szép Raúl gólból

„Kerestek Németországból, Angliából, Törökországból, az Egyesült Államokból és Kínából is, ezekről azonban bővebben nem akarok beszélni. Sok csapatvezetővel beszélgettem és bevallom a Schalkéban játszani nagy kihívás lenne.”

Arra a kérdésre, hogy milyen érzés lesz vendégként pályára lépni a Bernabeu-stadionban, Raúl elmondta, hogy nem lesz könnyű számára. „A Bajnokok Ligájában előfordulhat, hogy találkozok előző csapatommal, és tudom, hogy nehéz lesz „idegen” mezben játszani a Real ellen” 

„Nyitott vagyok az újra, új futballkultúrát, új országot szeretnék megismerni. Továbbra is élvezni szeretném a hivatásom, a labdarúgást, amiért egész életemben mindig, mindent megtettem. Kihívás lesz egy új kultúrát, nyelvet, csapatot, játékrendszert megismerni, és bízom abban, hogy megfelelek majd. Tudtam, hogy előbb-utóbb el kell hagynom Madridot.”

„Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki segített madridi éveim során. A szurkolóinknak, a csapattársaimnak, az edzőknek, a vezetőknek és az újságíróknak. Külön köszönetet mondok a családomnak, nélkülük senki sem lennék. Alfredo Di Stefanónak pedig mielőbbi gyors felgyógyulást kívánok” mondta a Real exkapitánya.

„Mindig kész leszek segíteni a Madridnak, Hala Madrid!” zárta a mondandóját könnyeivel küszködve a Real legendás hetese.

A 33 éves játékos 1994-ben mutatkozott be a Blancóknál, aki felnőtt karrierjét a városi rivális Atletico Madridnál kezdte és kétségkívül a legnagyobb spanyol játékosok közé dolgozta föl magát. Németországi sajtóértesülések alapján hamarosan a Schalke 04 csapatához fog szerződni két évre, ahol csütörtökön jelenthetik be hivatalosan az igazolást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!