Foci

2011.01.22. 03:29

Edzőmeccs szombaton - Csank János minden játékost megnéz, akit lehet

Zalaegerszeg - A ZTE FC labdarúgócsapatának felkészülése új szakaszához érkezik, ugyanis már edzőmérkőzéseket is játszik a Csank-csapat. Az első ellenfél szombaton 11 órakor a Balatonlelle lesz.

Kerkai Attila

 

- Eddig nem akad semmiféle gond, az időjárás sem szólt közbe, úgyhogy a terveknek megfelelően haladunk - vont röviden mérleget az elmúlt két hét munkájáról a szakvezető. - Heti három alkalommal vesz részt a keret futással kombinált kondicionáló tréningen - persze a labdás edzések mellett.

 


Az elmúlt napokban meglehetősen sok próbajátékos fordult meg a csapatnál, így arra is kíváncsiak voltunk: vajon mely posztokra keresnek még labdarúgókat?

- Keresni nem szoktunk, de megnézünk minden olyan játékost, akit csak lehet - válaszolta Csank János. - A védelem rendben van, a középpályán szeretnénk még versenyhelyzetet teremteni, és a továbbra is sérült Pavicevic pótlására egy erőcsatár is elkelne. Kapusokat is tesztelünk, nem mintha bármiféle gond lenne Vlaszák Gézával, de a kora miatt gondolni kell a jövőre. Jöhetnek még fiatal labdarúgók is, ezért mondom, ha találunk megfelelő játékosokat, elgondolkodunk a lehetőségeken.

Csank Jánosnak felvetettük: mi lesz, ha Bogunovic eligazol? A szakvezető szerint semmi, hiszen a védelemben rendelkezésére áll elegendő számú játékos. A sérültek állapotára rákérdezve megtudtuk, hogy Vittmann és Máté túl van a rehabilitációs időszakon, egy hét múlva a csapattal edzhetnek már, s akkor derül ki, mennyire bírják majd ezt a fajta terhelést.

A mai, Balatonlelle elleni edzőmérkőzésen elképzelhető, hogy a nézők az új igazolások közül csak a lett Turkovs-szal találkozhatnak, ugyanis megtudtuk: a montenegrói Ivan Delic vírusos betegséggel bajlódik, ezért kérdéses, hogy pályára lép-e.


ELÉGEDETT AZ ÚJ FIÚKKAL

Az eddigi két új szerzeményről is megkérdeztük Csank Jánost. A lett Daniels Turkovs-ról annyit jegyzett meg: fiatal játékos, és bízik benne, hogy olyan mértékben fejlődik majd, mint korábban Rudnevs , ugyanis ez a lehetőség benne van. A montenegrói Ivan Delic- et vérbeli középpályásnak tartja, „aki mindig úton van” és a rövid passzos játékban is jó. A felkészülés további menetéről Csank János elmondta: egy vagy két plusz edzőmérkőzés még bekerülhet a programba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!