Foci

2011.04.21. 08:50

Tovább menetel a Zalalövő, ezúttal a Lenti hajtott fejet előttük! (Frissítve tabellával, góllövőlistával)

Szombaton emlékezetes mérkőzésen veszített a Miklósfa a Tungsram ellenében, ezzel megnyitotta a 21. forduló izgalmait. Másnap a Teskánd magabiztosan győzte le a kapusát is elveszítő Zalakarost, a Csesztreg hazai pályán javította ki a múltkori botlását, Semjénházán nem termett babér az Egervárnak, az éllovas Zalaszentgrót bedarálta a Tormaföldét. A forduló legnagyobb győzelmét kétségkívül a Zalalövő aratta, akik Lentiben tudtak nyerni. Ez már nem számít meglepetésnek, nagyszerűen menetel Ostrom János csapata. Az összefoglaló folyamatosan bővül képekkel, videókkal. Eredmények:

Urbanics Pál

Z. Becsali-Tungsram LSE - Miklósfa SE 2-1 (2-1)

Zalaegerszeg, 100 néző. Jv.: Matyi.

Z. Becsali:  Lepár - Balogh, Miszori, Szekeres, Salamon, Kiss, Domján (Szabó), Gáspár, Németh, Horváth (Sárközi, Kellerman), Lukács (Orbán). Edző: Jandovics Jenő.

Miklósfa:  Freischmid - Horváth, Papp, Verebélyi, Gerencsér (Spolár), Orbán, Matyók (Tóth), Szakmeiszter (Csepregi), László, Pongrácz, Béli. Edző: Kiss István.

Igazán jó futballidőben és gyors gólváltással kezdődött a mérkőzés, amelyen mindkét csapat nyílt sisakos támadójátékot erőltetett. A Miklósfa 1-1 után kétszer is kihagyhatatlan helyzetet puskázott el, elég csak azt említeni, hogy az egyik ziccernél már Lepárt is elfektette a vendégtámadó, ám az utolsó pillanatban érkezett egy láb, és szerelni tudott. Itt jön a képbe Matyi Gábor játékvezető, aki meglehetősen sajátságos felfogásban vezette a mérkőzést, hiszen érzésünk szerint ennél az esetnél 11-est kellett volna adnia, ám a sípja néma maradt, és ahogy ilyenkor lenni szokott, az ellentámadásnál betalált a Tungsram. Ráadásul tette azt úgy, hogy a hazaiaknak megadott egy éppúgy jogos 11-est a 16-oson belüli kezezésért. Érthetően volt tehát ideges a vendégek edzője. Reméljük, hogy a videofelvételen igazolni tudjuk a bírói hibát. A második félidőben tovább gyötörték egymást a csapatok, gól azonban nem született, a mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a Miklósfa emberhátrányban fejezte be a 90 percet kiállítás miatt.

Gólszerzők: Sárközi, Gáspár, illetve László.

Jók:  Balogh, Szekeres, Gáspár, illetve Pongrácz.

Kiállítva: Horváth (a 72. percben, Miklósfa SE)

Ifjúsági: Becsali - Miklósfa 1-4

Let's Do it Technoroll TE - Gránit Gyógyfürdő SE  4-0 (2-0)

Teskánd, 160  néző. Jv.: Pujcsek A.

Teskánd:  Fábián - Palkó G. (Zsuppán K.), Németh, Pásztor (Zsuppán A.), Szita, Nagy S., Simon (Farkas), Szabó B., Horváth, Palkó T. (Gerencsér), Koczor. Edző: Kovács Imre.

Zalakaros:  Munkácsi - Kolperger, Hajmási, Majtán T., Beke (Nagy), Szollár, Hollender, Majtán G. (Vince), László, Pécsi, Szalai. Edző: Harcz Lajos.

Kovács Imre csapata végig kontrollálta a mérkőzést, és helyenként látványosan játszva megérdemelten ütötte ki a tavasszal eddig nagyon jól szereplő Zalakarost. A vendégek kapusát kiállította a játékvezető.

Gólszerzők:  Horváth, Németh, Palkó T., Koczor.

Jók:  Fábián, Nagy S., Koczor, Horváth, illetve  senki.

Kiállítva: Munkácsi

Ifjúsági: Teskánd - Zalakaros 9-0

Semjénháza SE - Egervári TE 1-0 (1-0)

Semjénháza, 150 néző. Jv.: Földszin A.

Semjénháza: Lajkó - Kuzma, Németh G., Balogh, Kónya, Hegedüs (Pázmándi), Nagy R., Németh I., Csóka, Mulasics, Stróber (Tulézi). Edző: Stróber Attila.

Egervár:  Németh A. - Csécs, Papp (Csík) (Dömötör), Hajas, Farkas M. (Borsos P.), Farkas T., Bognár, Kónya M., Bencze, Csalló (Varga), Borsos Cs. Edző: Csányi Imre.

A hazai gárda ismét szebbik arcát mutatta, szervezett játékuknak nem találta ellenszerét Csányi Imre csapata, a Semjénháza megérdemelten gyűjtötte be a fontos 3 pontot.

Gólszerző:  Hegedüs.

Jók:  Az egész hazai csapat, illetve Farkas T., Kónya.

Ifjúsági:  Semjénháza - Egervár 3-1.

Haladás SE Pacsa - Gelse Termál SE 3-0 (1-0)

Pacsa, 132  néző. Jv.: Molnár A.

Pacsa:  Szommer - Henczi, Magyar L., Oláh, Magyar I., Blaskovics, Kelemen, Magyar Á., Flander, Mészáros G. (Balhási), Bokor (Mészáros Sz.). Edző: Tóth Attila.

Gelse:  Éder - Horváth L., Horváth Sz., Zsoldos S., Kálóczi, Végh A., Bakonyi, Tóth Z., Markotán, Zsoldos Sz., Kiss (Végh Cs.). Edző: Tóth Zoltán.

A kiesés ellen küzdő vendégeken nem igazán látszott az elszántság, és egy "barátságos" körülmények között rendezett találkozón simán győztek a hazaiak.

Gólszerzők:  Bokor, Flander, Kelemen,.

Jók:  Flander, Bokor, Magyar L., Oláh, illetve senki.

Kiállítva:  Zsoldos Sz.

Ifjúsági: Pacsa - Gelse 1-5.

Tóth-Hús Pókaszepetk SE - Kentaur ASC  1-2 (1-0)

Pókaszepetk ,250 néző. Jv.: Husz T.

Pókaszepetk: Juhász - Pintyőke, Deák (Füzi), Száraz, Csécs S. (Huszár), László, Orbán, Bertók, Büki, Hemela, Csécs Z. Edző: Molnár Ferenc.

Andráshida: Babina - Varga, Török, Szijjártó, Mónok, Bandics, Sági A. (Tóth L.), Bakonyi (Hideg)., Dobos A. (Rohonczi), Sági G. (Pintér), Csáki. Edző: Dobos Sándor.

Továbbra sem talál legyőzőre a tavasszal még veretlen Andráshida, akik ezúttal a második félidőben mutatott játékukkal arattak fontos győzelmet.

Gólszerzők: Bertók, illetve Pintér, Tóth.

Jók: Pintyőke, László, Büki, illetve Pintér, Török, Bandics.

Ifjúsági: Pókaszepetk - Andráshida 0-1.

Zalaszentgróti VFC - Tormafölde SE 1-0 (0-0)

Zalaszentgrót, 50  néző. Jv.: Gerencsér.

Zalaszentgrót: Horváth Á. - Balogh Z., Vasas, Balogh Á., Tóth D., Balogh T. (Komoróczi B.), Virág  M., Láncz, Varsányi, Fodor A., Propszt (Takács R.). Edző: Fejérvári Ferenc.

Tormafölde: Papp - Kovács, Kondákor, Pörzse, Kohn, Sós, Szabó, Kocsis, Nagy, Rodek, Tóth M., Belák T. Edző: Hermán István.

A Tormafölde az első percektől fogva szervezetten védekezett, és már az első negyed óra után látszott, hogy nagyon nehéz lesz feltörnie a reteszt Fejérvári Ferenc csapatának. A félidő első felében ennek ellenére is többször vezetéshez juthatott volna a hazai csapat, ám csatárai nem koncentráltak eléggé, és a legnagyobb helyzetekben is rossz döntéseket hoztak. A második félidőre sem változott sokat a játék képe, a Tormafölde 10 emberrel védekezett, míg a Szentgrót mélységbe belőtt labdákkal próbálkozott - többnyire sikertelenül. Már úgy nézett ki, hogy pontosztozkodás lesz, amikor egy bal oldali akció után Fodor óriási erővel a léc alá bombázta a játékszert. A vendégek sokat tettek az egy pontért, ám beigazolódott az, hogy nem szabad ennyire deffenzíven futballozni, mert előbb-utóbb minden pajzson támad rés. A mérkőzést Gerencsér játékvezető kicsit gyenge kézzel vezette, bár meccs-eldöntő tévedése nem volt, némely szikrázóan kemény vendégbecsúszás után villanhatott volna a sárga lap... A mérkőzés videoösszefoglalója hamarosan honlapunkon!

Gólszerző: Fodor.

Jók: Fodor, Láncz, Propszt, illetve Papp.

Ifjúsági: Zalaszentgrót - Tormafölde 9-0.

KSE Csesztreg - FC Napred 3-1 (1-1)

Csesztreg,  100 néző. Jv.: Dávid

Csesztreg: Pajor - Kasza, Elek, Pászti, Horváth, Hermán, Nemsics, Szabó P., Bagó (Csóbor), Bodó (Szabó D.), Pethő (Balogh). Edző: Fentős Pál.

Tótszentmárton: Csányi A. I. - Vlasics (Márkovits), Kozári, Plánder (Markek), Dezső (Csányi A.), Simon (Horváth), Grudics, Kósa, Kőrösi, Kovács, Vörös. Edző: Markek István.

A második félidei jó játékkal biztos hazai győzelem.

Gólszerzők: Nemsics, Szabó D., Szabó P., illetve Kósa.

Jók: Pajor, Elek, Memesics, Szabó P., illetve Csányi A. I., Kozári, Kósa.

Ifjúsági: Csesztreg - Tótszentmárton 1-0.

Lenti TE - Zalalövő TK 0-1 (0-0)

Lenti, 300  néző. Jv.: Varga P.

Lenti:  Sárkány (Dervalics) Czigány, Magyar, Molnár, Balog, Szabó, Szekeres (Kancsal), Kiss (Hóbor), Kosár, Pozsgai, Horváth. Edző: Németh Imre.

Zalalövő:  Dóra Zelkó, Erdei, Kósik, Nagy, Gál, Kovács, Kaszás (Galambos), Luki (Lukács), Hozbor, Járfás (Balaskó). Edző: Ostrom János.

Tovább folytatódik a Zalalövő tavaszi hadjárata, ezúttal a végső győzelemre is esélyes Lenti csapatát fektették két vállra. Hozzátesszük, hogy rövid időn belül másodszorra is elverték Lenti város legjobbjait, ez mindenképpen megsüvegelendő teljesítmény.

Horváth Istvánnak köszönhetően a mérkőzés videóösszefoglalója

Gólszerző: Balaskó.

Jók:  Molnár, Magyar, Czigány, illetve az egész vendégcsapat.

Ifjúsági: Lenti - Zalalövő 3-1

A bajnokság állása

1.

Góllövőlista élcsoportja:

16 gólos: Völgyi Márk (Lenti TE)

15 gólos: Tóth Dániel (Zalaszentgróti VFC (4), Gránit Győgyfürdő SE (11).

14 gólos: Pethő János (KSE Csesztreg)

12 gólos: Méhes Tibor (Haladás SE Pacsa)

11 gólos: Tóth László (Kentaur ASC)

8 gólosok: Purt Tibor (Zalaszentgróti VFC); Koczor Szilárd (Let's do it Technoroll TE); Pozsgai Norbert (Lenti TE); Bencze Péter, Csalló Gábor, Borsos Csaba Attila (mindhárman Egervári TE); Németh István (KSE Csesztreg); Vörös Ferenc, Kovács György (mindketten FC Napred)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!