A Fidesz helyi csoportja veszélyesnek tartja, hogy a főállású alpolgármester nem tagja a testületnek

1 órája

Indokolatlan és pazarló? – Megalakult a keszthelyi képviselő-testület

Pénteken megalakult Keszthely új önkormányzati képviselő-testülete, az ülés után Csótár András, a Fidesz helyi csoportjának elnöke tartott sajtótájékoztatót. Hangsúlyozta: jó munkát és sok sikert kívánnak a megválasztott képviselőknek és a polgármesternek. Hozzátette: a városvezetővel kapcsolatos előterjesztést képviselőik megszavazták, az alpolgármesterekről szólót viszont nem támogatták.

Zaol.hu

 – Egyrészt veszélyesnek látjuk a város biztonságos működése tekintetében, hogy a főállású alpolgármester nem tagja a képviselő-testületnek, a város ügyeit érintően nincsen szavazati joga, a polgármestert szükség szerint nem tudja teljes mértékben helyettesíteni. Aki tudja, ő viszont csak társadalmi megbízatású alpolgármester lett. Kérdezzük, hogy miért nem sikerült a hét nyertes képviselőjük közül választani főállású alpolgármestert? Ezen túlmenően nem tartjuk indokoltnak két alpolgármester foglalkoztatását, ahogy erre az elmúlt évtizedben nem is volt példa  – fogalmazott Csótár András. 

keszthelyi képviselő-testület
Csótár András nem tartja indokoltnak két alpolgármester foglalkoztatását, ahogy erre az elmúlt évtizedben nem is volt példa, mondta a keszthelyi képviselő-testület alakuló ülése után tartott sajtótájékoztatóján
Fotó: ZH

Hasonló okokból nem támogatták a Szervezeti és Működési Szabályzat módosításáról szóló előterjesztést és a bizottságok felállítását. Az elmúlt évtizedben három bizottság dolgozott, legutóbb 17 taggal, míg most az új testület már négy bizottságot állított fel, 28 taggal. Minden tag tiszteletdíjban részesül, ráadásul nem is a régi összeggel, hiszen az új testület az inflációt jócskán meghaladóan, 25 százalékos emelést hajtott végre, mutatott rá a politikus.

 – Azt természetesen értjük, hogy a polgármester úrnak a politikai háttéralkukat most ki kellett fizetnie ezzel a sok hellyel és az emelt díjakkal, csak elfogadni nem tudjuk, ugyanis a kampányban nem ezt ígérte a keszthelyieknek, független, civil jelöltként nyerte meg a választást  – vetette fel Csótár András.  – Mindezeken túlmenően értetlenül állunk a két újonnan létrehozott tanácsnoki poszt előtt is, nem meglepő módon itt is az emelt tiszteletdíjjal kell számolni. 

Az elmúlt évtizedben öt politikai vezetői pozícióban dolgozott a fideszes városvezetés, amit most indításként majdnem megdupláztak, hiszen kilencre emelték a számukat, emlékeztetett Csótár András. 

 – Ezeket mi indokolatlannak és pazarlónak tartjuk, így a fideszes képviselők nem is támogatták őket  – közölte.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában