Szelíd fejlődéssel akarnak méltók lenne a Balaton fővárosa címre

1 órája

Megalakult a keszthelyi képviselő-testület

A „szelíd fejlődés” útján akarnak járni. Ezt mondta dr. Tóth Gergely polgármester pénteken délelőtt, amikor a Balatoni Múzeum előcsarnokában megalakult a keszthelyi képviselő-testület.

Péter B. Árpád

Megalakult a keszthelyi képviselő-testület, középen dr. Tóth Gergely

Fotó: Péter B. Árpád

A június 9-én tartott helyhatósági választást a VÁRTAK Egyesület nyerte, a polgármesteri cím mellett a nyolc körzetből hetet elhódítva. A civil szervezet színeiben mandátumot szerzett Dékány Péter, Klaczné Tar Ibolya, Kendeh-Kirchknopf Gusztáv, Barna Dániel, Rizsányi Zoltán, Szántó András és Tóth Balázs. A Fidesz-KDNP jelöltjei közül Nemes Klára győzött, s a pártszövetség a három listás helyre Manninger Jenőt, Raffai-Réz Ildikót és dr. Boldizsár Erzsébetet delegálta. Miután valamennyien letették esküjüket, hivatalosan is megalakult a keszthelyi képviselő-testület. 

megalakult a keszthelyi képviselő-testület
Megalakult a keszthelyi képviselő-testület, az alakuló ülésre megtelt a Balatoni Múzeum előcsarnoka
Fotó: Péter B. Árpád

Megalakult a keszthelyi képviselő-testület

Az ülésen dr. Cseszár Zsuzsanna, a helyi választási bizottság elnöke felelevenítette, 15456 voksolásra jogosult közül 8949-en járultak az urnákhoz, ami 57,9 százalékos részvételi arányt jelent. Dr. Tóth Gergelyre 4884 voks érkezett, így 55,87 százalékkal nyert. Szavait – miután részletesen ismertette az eredményeket – úgy zárta: „felelősségteljes, szeretett városunk érdekében végzett munkájukhoz jó egészséget és sok sikert kívánok!”

Isten engem úgy segéljen!

A testület tagjai esküjükben azt is fogadták, feladataikat Keszthely fejlődésének előmozdítása érdekében, lelkiismerettel teljesítik, tisztségüket pedig a magyar nemzet javára gyakorolják. Mindannyian úgy zárták fogadalmukat: Isten engem úgy segéljen!

A hatalmat jól gyakorolni

Dr. Tóth Gergely programismertetőjében leszögezte, lehet a hatalmat jól gyakorolni, „bár nagyon nehéz, s bizony: kompromisszumokkal jár”. Mint mondta, a következő években erre törekszenek, szándékuk szerint félretéve a pártpolitikát, a közjót szolgálva, a városért dolgozva. A céljuk az, hogy Keszthely mindenki számára élhető legyen, s méltó a Balaton fővárosa címre.

Dr. Tóth Gergely: Egyszerűen, konszenzussal, a közjó alapján szeretnénk kormányozni a várost
Fotó: Péter B. Árpád

Nem erőből…

Kiemelte, bár megvan a kétharmaduk, ám nem szeretnék erőből kormányozni a várost, sokkal inkább „egyszerűen, konszenzussal, a közjó alapján”. Küldetésük, hogy a település visszanyerje régi fényét, a „szelíd fejlődés” útján járva.

Két alpolgármester 

A testület az alakuló ülésen megválasztotta a bizottságok tagjait, illetve Kovács Viktóriát és Kendeh-Kirchknopf Gusztávot a város alpolgármesterének.

Kulcsterületek dr. Tóth Gergely programjában

  • a helyi gazdaság megerősítése
  • környezetbarát, szelíd fejlődés
  • váljon Keszthely regionális kulturális és oktatási központtá
  • intézmények és a közlekedési rendszer fejlesztése
  • a tömeg- és versenysport feltételeinek javítása

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában