Foci

2014.05.19. 15:35

A már bajnok Hévíz csapata mindenképpen szeretne NB III-as lenni

Hévíz - A labdarúgó megyei bajnokság I. osztályának 27. fordulójában eldőlt, hogy a Hévíz matematikailag is bebiztosította bajnoki címét. A lazsálásnak viszont nincs helye a hátralévő három fordulóban sem, ugyanis a fürdővárosiak akarják az NB III-as szereplést, amihez jól jöhet még minden megszerzett pont...

Kerkai Attila

A Hévíz együttese eleve esélyesként vágott neki a bajnokságnak azt követően, hogy egy esztendeje búcsút intett az NB III-nak. A Hévíz, a 3. fordulóban a Zalalövő elleni pontvesztéssel (0-0) átmenetileg lépéshátrányba került, de a 7. játéknap után az élre, s azóta ezt a pozícióját már megtartotta Lázár Szilveszter csapata. Szombaton a fürdővárosiak 3-0-ra győzték le a Galambok csapatát és ez jelentette a bajnoki cím bebiztosítását is számukra. Damina László szakosztályvezető örül a sikernek, de mint mondta, tulajdonképpen ez volt a céljuk.

- Az NB III-as kiesés után azt a célt fogalmaztuk meg, hogy nyerjük meg a megyei bajnokságot, hogy legyen esélyünk visszajutni a harmadik vonalba - mondta. Ha az őszi eredményességet folytatjuk, akkor már két-három fordulóval ezelőtt lehetett volna ünnepelni, de persze így is elégedettek lehetünk. Általában egy sikeres ősz után tavasszal majdnem minden csapatnál van egyfajta visszaesés. Ugyanezt megtapasztalhattam én is a zalaszentgróti edzősködésem idején 2007-ben, amikor a másodosztályból visszajutottunk az elsőbe.

A hévíziek már ünnepelhettek a Galambok elleni találkozó után, de még nagyon fontos három mérkőzés, plusz kettő vár rájuk (Fotó: Katona Tibor)

A kérdés persze az, hogy lesz-e NB III? Damina László szerint igen, már persze, ha sikerül az osztályozót is sikeresen venniük.

- A szakosztálynál elhatároztuk ezt, és ezért mindent megtesz az önkormányzat és a sportkör is - folytatta. A fő motivációt ebben az jelenti, hogy ezáltal egy magasabb szintű utánpótlásképzés biztosítható, hiszen számunkra ez fontos.

Az MLSZ-nél pedig arról döntöttek, hogy az utolsó forduló után valamennyi megyei bajnoktól egy írásos nyilatkozatot kérnek arról, hogy vállalják-e az esetleges NB III-as szereplést egy sikeresen megvívott osztályozó után. Az idén a megyei bajnokok és Budapest első helyezettje, azaz 20 csapat jut be a rájátszásba, s amennyiben nem mindenki nyilatkozik igenlően (ennek van nagyobb valószínűsége), akkor csak azok számára írják ki az osztályozót, akik később, a harmadosztályú szereplést is vállalnák. A kérdés az, hogy a Hévíz milyen tartalmú nyilatkozatot küld az MLSZ-hez?

- Mindenképpen azt, hogy vállaljuk az NB III-at is, ha erre lehetőségünk lesz - jelentette ki Damina László. Jelenlegi számítások alapján 14-18 csapat nyilatkozhat még hasonlóan. Az is szerepel a tervezetben: ha netán páratlan számú csapat tenné ezt meg, akkor közülük a saját bajnokságában legeredményesebb együttes osztályozó nélkül kap indulási jogot az NB III-ba. A Hévíz ebből a szempontból most is az első háromban van... Nem mindegy, hogy mennyi pontot gyűjtünk még a hátralévő három fordulóban! Ebből a Z. Becsali elleni törölt találkozónkért jár a három pont, s utazunk még Nagykanizsára, valamint Letenyére.

Az MLSZ június 11-én készíti el az NB III-as osztályozók párosítását a megyei bajnokok között.




Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!