Bővülő ipar

2 órája

Kelet és Nyugat közötti hídfőként mutatkozik be Magyarország a müncheni EXPO REAL-on

Kelet és Nyugat közötti hídfőként, a nyugati és a keleti beruházások és fejlesztések legfőbb találkozópontjaként mutatkozik be Magyarország a világ egyik legrangosabb ingatlanfejlesztési szakkiállításán, a müncheni EXPO REAL-on október 7-9. között - közölte a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK).

MW

Takács Ernő, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) elnöke beszél a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) sajtótájékoztatóján a budapesti ibis Styles Budapest Citywest szállodában 2024. szeptember 23-án

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

A kiállításon, ahol 75 országból több mint 2000 kiállító és közel 40 000 döntéshozó jelenik meg, a Magyarország-stand fókuszában a bővülő ipari és logisztikai ingatlanfejlesztések szerepelnek, de lakóingatlan-, hotel- és irodaportfólióikat is felsorakoztatják a nagy hazai ingatlanfejlesztők.

A Magyarország-standot az elmúlt évekhez hasonlóan az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) alakította ki a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és a világ vezető ingatlan-tanácsadó vállalata, a CBRE szakmai támogatásával - írták.

A két fő kiállító a HelloParks (a Futureal-csoport tagja) és az immár Innovinia néven működő Infogroup (az IGPark-ok fejlesztője és tulajdonosa), de ott lesz az ipari ingatlanok piacának állami szereplője, az országos hálózattal rendelkező INPARK is, valamint az ATENOR, a Biggeorge Property, és a GLP Hungary. A regionális városok közül az idén Debrecen, Kaposvár és Pécs mutatja be kiemelt projektjeit.

Joó István, a HIPA vezérigazgatója, a Külgazdasági és Külügyminisztérium befektetésösztönzésért és kiemelt magyarországi nagybefektetések megvalósításáért felelős kormánybiztosa a közlemény szerint kiemelte: csúcson van a magyarországi beruházásösztönzés, a tavalyi rekordösszegű, 13 milliárd eurót meghaladó működőtőke-beruházások (FDI) után ismét sikeres fél évet zárt a hazai befektetésösztönzés.

Az első fél évben 50 beruházásról született pozitív döntés, amelyek több mint 3 milliárd euró értéket képviselnek. Emellett, a tavalyi évben 209 projekt magyarországi megvalósulásáról döntöttek, az újonnan létrehozandó munkahelyek számában (19 692) pedig szintén jelentős, 30 százalékos a növekedés - sorolta.

Takács Ernő, a legnagyobb hazai ingatlanfejlesztőket tömörítő szervezet, az IFK elnöke azt hangsúlyozta: az ingatlanfejlesztési piacon - nemzetközi szinten is - a projektek előkészítése zajlik, a befektetők kedvezőbb finanszírozási környezetre várnak. A felkészülés és a visszaépülés évének nevezte 2024-et az ingatlanbefektetési piacon, idézve a CBRE ingatlantanácsadó adatait, amelyek szerint az év első felében érkezett 160 millió eurós ingatlanbefektetés ugyan elmarad a tavalyitól, de figyelembe véve az előkészítés alatt álló 400-500 millió eurónyi további tranzakciókat, az idei eredmények 10-15 százalékkal is túlszárnyalhatják a tavalyiakat.

A teljes, modern magyarországi ipari ingatlan terület a fél év végére meghaladta az 5,14 millió négyzetmétert, ebből a főváros környékén található több mint 3,5 millió.

A Magyarország-standon a kiállítók portfólióik bemutatása mellett a CBRE elemzéseivel színesített szakmai kerekasztal-beszélgetésekkel várják a nemzetközi befektetőket - áll a közleményben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában