Krimi

2024.07.03. 15:37

Hárman tűntek el a Tiszába, csak a holttestük került elő

Hárman vesztek oda a Tiszában, köztük két tizenéves. A holttesteket a Tisza tokaji szakaszán találták meg.

MW

Fotó: Facebook, Lehoczki László Offical

Megtalálták a Tisza tokaji szakaszán elmerült három ember holttestét – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság kedden délután.

Az MTI tudósítója a helyszínen úgy értesült, hogy az áldozatok – egy 50 éves férfi, egy 17 éves fiú és egy 16 éves lány – hétfő délután, fürdőzés közben tűntek el a folyóban. Személyes holmijukat, valamint egyikük kutyáját járókelők találták meg, ők értesítették a rendőrséget.

A hatóság nagy erőkkel kereste az eltűnteket. A kutatásban a vármegyei rendőrök mellett a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság, a katasztrófavédelem és társszervek, köztük speciális mentők és búvárok vettek részt.

Dobi Tamás, a vármegyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére elmondta, hogy bűncselekmény gyanúja nem merült fel, a hatóság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a történteket.

Azóta kiderült: szerelmes fiatalok fulladtak a Tiszába.

A boon.hu azt írja: egy tini pár és a velük fürdőző nagybácsi haltak meg. Lehoczki László, a Spider Mentőcsoport vezetője is posztolt az esettel kapcsolatban a közösségi oldalára. 

"Hétfőn este a Legott Mentőcsoporttól kaptam értesítést, miszerint Tokajnál az egyik stégen ruhákat és személyes tárgyakat találtak, amiket egy németjuhász kutya őrzött" – írta. „Az éjszaka folyamán a Legott Mentőcsoport megkezdte a kutatást, adatokat gyűjtött, a hatóságok pedig megkezdték a ruházathoz tartozó személyek felkutatását, illetve elkezdték a szárazföldi keresést” – részletezte. Majd arról is írt: kedden reggel hivatalos felkérést kapott vízi rendészettől, így a Spider Mentőcsoport kedden a helyszínen 2 fővel, 2 kereső kutyával, kezdte meg a kutatást. 

„Délután Hope jelzése alapján sikerült beazonosítani mindhárom áldozat pontos helyét, a Kelet-Magyarországi Speciális Mentők vezetője pedig a víz alól a felszínre hozta őket” 

– írta. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!