Madarak, nyulak, baromfik

2018.01.22. 10:00

Díszállat-kiállítást rendeztek Nagykanizsán

A VOKE Kodály művelődési házban pénteken kezdődött és vasárnap fejeződött be a díszállatok kiállítása.

Benedek Bálint

Hajmási Olivér (balról) Vincze Gyulával a galambok közt

Fotó: Gergely Szilárd

Nimfa papagájok, dalmát rex fajtájú nyulak, változatos tollazatú galambok és nagy termetű baromfik nyűgözték le a közönséget. Főleg a gyerekeket érdekelték az érdekes állatok, ám olykor szüleik is elcsodálkoztak azon, hogy milyen sokféle galamb létezik.

A Galambtenyésztő Egyesület kanizsai csoportja ebben az évben is kitett magáért, hiszen igyekezett a lehető legváltozatosabb társaságot felvonultatni.

No persze a találkozásokkor nemcsak a látogatóknak kedveznek, hanem lehetőség nyílik tapasztalatcserére a más megyékben dolgozó tenyésztőkkel.

Vincze Gyula, a helyi csoport elnöke szerint a mai rohanó világban ennek a hobbinak értéke van, meg kell becsülni mindenkit, aki díszállatokkal foglalkozik.

Hajmási Olivér (balról) Vincze Gyulával a galambok közt
Fotós: Gergely Szilárd

- Ezért szeretnénk összefogni a nagykanizsai és környékbeli tenyésztőket -mondta lapunk kérdésére az elnök. – A tenyésztőtársak számára egy ilyen alkalom kiváló lehetőség a bemutatkozásra, ugyanis olykor hajlamosak vagyunk – ahogy a szakmában mondjuk – a „dúcvakságra”. Ez azt jelenti, hogy olykor a saját tenyésztésből eredő hibáinkat nem vesszük észre. Ezért tartunk bírálatot, a szakemberek ezúttal is rengeteg tanáccsal látták el a résztvevőket.

Aki most lemaradt a kiállításról, február 16. és 18. között Balatonmagyaródon újra láthat díszállatokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!