Frissen Zalából

2021.05.23. 06:50

Jáger Mónika próbatételes gyermekeknek tervez ruhákat

Talán emlékeznek még Jáger Mónikára, akiről karácsony előtt írtunk: az édesanya egyedül neveli próbatételes gyermekét, a hat és fél éves Alexandert. Akkor barátai fogtak össze és szerveztek jótékonysági futóversenyt a javukra, most pedig Mónika maga állt elő egyedülálló ötlettel.

Mozsár Eszter

Jáger Mónika érintett szülőként kezdett bele új projektjébe Fotó: Marosi-Tutrai Csilla

A mindig pozitív beállítottságú és gondolkodású édesanya lelkiismeretesen koordinálja továbbra is a Higgy Bennem Programot, ami sorstárs szülőknek nyújt támogatást. Mónika naponta látja el a két agyvérzésen átesett Alexandert. Közben a fejében már évekkel ezelőtt megszületett az AFC gyerekruha márka ötlete, de csak most érett meg a kivitelezésre. Az indíttatás az volt, hogy a gyomorszondás, feszes izomtónusú, nehezebben mozgatható nagyobb gyermekeket is lehessen könnyen, praktikusan, kényelmesen és csinosan öltöztetni.

– Úgy tudom, hogy Magyarországon senki sem foglalkozik kimondottan adaptív ruhagyártással – mondta megkeresésünkre a vonal tú­lsó végén Mónika. – Kisfiam 122-es méretére már nem kapunk body-t. A közösségi csoportban látom például az anyukák küzdését, miszerint a gyomorszondás gyerekek számára nincsen olyan ruha, ami kényelmes és nagyobb korban is tudják hordani. Ne gondoljunk semmi divatozásra, csupán olyan alapdarabokra, amit naponta használunk. Egyik ilyen fontos alapruházat a body. A mi gyerekeink kúsznak, másznak, forognak, és kényelmi szempontból a basics ruhadarabok elengedhetetlenek. Készítettem egy közvélemény-kutatást, ahol felmértem, hogy milyen ruhadarabokra lenne a legnagyobb szükség, majd ezeket szem előtt tartva kezdtük meg a tervezést és a gyártást.

Jáger Mónika érintett szülőként kezdett bele új projektjébe
Fotó: Marosi-Tutrai Csilla

– Mennyi időbe telt a megvalósítás, és ki finanszírozta?

– Több évvel ezelőtt már megszületett a gondolat és a márkanév, így már csak az volt a kérdés, hogy miként induljunk el. Nem volt könnyű a kezdés, és nem titok, most is van, hogy falakba ütközünk, de kitartóan tesszük a dolgunkat, és a nehézségek ellenére is azon dolgozunk, hogy a mi kis hőseinket csinosan és kényelmes ruhákba tudjuk öltöztetni. Én vagyok az alapító és a tulajdonos, de van három fantasztikus társam, akik a legnagyobb szeretettel és önzetlenséggel segítik ennek a ruhamárkának az életre keltét. Az ő támogatásuk és segítségük nélkül nem tudnám megcsinálni. Kisvállalkozás vagyunk, nagyon kevés pénzből, de annál nagyobb lelkesedéssel és szeretettel dolgozunk. Ezért a projektért érdemes volt kockáztatni, hiszen nemes célt szolgál, és érintett szülőként tudom, hogy hatalmas segítséget jelent majd az érintetteknek. Az alapdarabokkal debütálunk, kimondottan nagyobb méretekben, hangsúlyt fektetve a minőségre, ezenkívül figyelünk arra, hogy a címkék ne irritálják a bársonyos kis bőrüket, hogy a patentozás strapabíró legyen, az anyag nyáron vékony, szellős. Nem titok, már megvannak a következő darabok szabásmintái, így lesznek majd rövid és hosszú ujjú pizsamák, kantáros nadrágok, kantáros szoknyák, leggingsek, fürdőruhák. Nem vagyunk könnyű helyzetben, mert ezeknek a ruháknak az előállítása – textil, modellezés, szabás, varrás, kellékek – nem olcsó, ettől függetlenül bízunk a sikerben. Természetesen mindegyik ruhadarabból tudunk gyomorszondás gyermekeknek is gyártani. Egyszóval mindenképpen olyan ruhákat fogunk tervezni és készíteni, amelyek nélkülözhetetlenek és a kényelmesek. Ugyan itt a nyár, de mi már az őszi és téli kollekciót is tervezzük.

– Gondolom, nem konfek­cióméretre készül minden ruha.

– A gyomorszondás gyerekeknek például 92-es mérettől gyártunk, de ha kisebb méretre lesz igény, akkor természetesen azt is meg tudjuk valósítani. Ők sajnos hátrányosabb helyzetben vannak öltözködés terén. A feszes izomtónusú gyerekeknek nagyon fontos, hogy olyan ruhákat gyártsunk, amit az édesanyák könnyen rájuk adhatnak. A téli overallokba szinte úgy varázsoljuk bele őket. Fontos, hogy az otthoni játszóruhák is végig patentosak legyenek, ne csak ülepig cipzárosak. A ruhák többsége 116-122-es méretről indul. Több testvércsoportot megkerestünk, az érintettek nagyon örültek. Hetek óta teszteljük a darabokat. Amellett, hogy színes és csinos ruhákat gyártunk, nagyon fontos szempont a minőség is.

– Várnak támogatókat az ügy mellé?

Az Alexander Family Collection saját márka, a közösségi oldalon megtalálható, illetve reményeink szerint hamarosan webáruházunk is lesz. Mivel az AFC saját márka és saját tulajdonú vállalkozás, így tőkés társat nem szeretnék bevonni, de viszonteladók jelentkezését örömmel vesszük. Limitált szériás gyártás folyik, és egyelőre előrendeléssel dolgozunk.

Mónika végül elmondta: nem az a célja, hogy divatcézár legyen, csupán több küzdelmes év után anyaként csinosan és kényelmesen szeretné öltöztetni kisfiát, nem mellesleg pedig segíteni sorstársait. Elsősorban a magyar szülőket szeretnék kiszolgálni, de külföldre is szívesen gyártanak. Egyszóval nagyon örül, hogy újabb célja és feladata van.

Kapcsolódó cikk:

https://www.zaol.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/virtualis-jotekony-futoverseny-a-probateteles-alexanderert-segitseg-a-segitonek-4696138/

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!