Frissen Zalából

2021.06.04. 11:00

Fotóriporterünk, Pezzetta Umberto Keszthelyen járt (fotók)

Majdnem mindegy hova, csak ki lehessen már mozdulni. Persze, ha választani lehet, az első ötben ott a Balaton.

Arany Horváth Zsuzsa

A Festeticsek flottájára emlékeztető dupla hajókerék (Béres János szobrász alkotása) a keszthelyi mólón

A járványhelyzet alatt, annak enyhültével meg pláne megszaporodtak a szabadtérre igyekvők. A fotós élete ilyenkor annyival kalandosabb a halandó emberekénél, hogy munkaeszközét, a képrögzítő masinát mindig magával hordja, így bármikor szolgálatba helyezheti magát.

A Festeticsek flottájára emlékeztető dupla hajókerék (Béres János szobrász alkotása) a keszthelyi mólón
Csik Ferenc úszó, az 1936-os olimpia bajnokának szobra a parton
A meditáció egyik változata: kapásra várva

Erre pillanatonként mutatkozik esély, hiszen a mesterségének épp az a lényege, hogy lássa, láttassa azt, amit mi nem. Ezúttal egy végre verőfényes délutánon a keszthelyi balatoni mólón sétálgatott, eleinte gyanútlanul. Aztán érdekes dinamikájú kompozíciót vett észre a partra sétáló hattyú és a padon ülő hölgy egymásra rímelő sziluettjében, ráadásul a szórakoztató óriáskerék is épp együtt állt Csík Ferenc olimpikon szobrával, komplex glóriával toldva meg egykori úszónk hírnevét. Alighanem a tettre kész kerékpáros lány és a közeli padon tanakodó úr érzelmi ellentétét is csak ő vette észre aznap.

„Tőlem meg ne kérdezze, hol vezet a bicikliút…”
Hattyú – féllábbal a parton?

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!