A bevételből befogadó játszóteret építenek

2023.04.30. 15:57

Csintalan palacsinta - jótékonysági fesztivál Vonyarcvashegyen

Légvárak, gyermekjátékok, játszóház, koncert és A palacsintás király című fergeteges színházi előadás várja a látogatókat ma délután a vonyarcvashegyi rendezvénytéren a szezonnyitó jótékonysági fesztiválon.

Péter B. Árpád

A vonyarcvashegyi Nyitnikék óvoda közössége is serénykedett a jótékony célért

Fotó: Péter B. Árpád

Mozgalmas a hétvége Vonyarcvashegyen, ahol pénteken és szombaton a LélekTánc elnevezésű programsorozat második alkalmát tartották. Az ötletgazdák meghatározása szerint a „színház és a képzőművészet keringője” értelmi fogyatékkosággal élő képző- és színművészek közös műhelymunkáját jelenti Bartokos Tamás, az Imre Sándor Szeretetszínház igazgatója és Pető Hunor Munkácsy-díjas alkotó irányításával. A L’Art BalatON a csodálatos panorámájú Szent Mihály-dombon rendhagyó élményt kínált e két művészeti ág ifjú képviselőinek.

Osvald Bálint: A fesztivál hármas célja a jótékonyság, a közösségépítés, illetve a szórakozás

Ma pedig már a szórakozásé és a jótékonyságé a főszerep a Rendezvénytéren, ahol az I. Csintalan palacsinta elnevezésű fesztivál ízes kulturális élménnyel hívogatja a vendégeket. Pali Róbert, Vonyarcvashegy polgármestere elmondta, a sütőcsapatok finomságait természetesen megkóstolhatják a jelenlévők, az adományokból pedig egy különleges, befogadó játszóteret szeretnének kialakítani. A kombinált elemet az ép és a fogyatékossággal élő gyerekek is használhatják majd a jövőben.

Munkában Kiss Tamás művészeti vezető a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar standjánál

A nap fénypontja Fésűs Éva A palacsintás király című mesejátékának bemutatója lesz 17 órától. A darab az Imre Sándor Szeretetszínház és a tapolcai Szögletes Kerék Színház közös produkciója. Ezután táncház s „úri mulatság” zárja a programot, amely a szervezők ígérete szerint kifulladásig tart.

A cserszegtomaji Tátika Népdalkör tagjai is szorgosan készítették a palacsintákat

– A fesztivál hármas célja a jótékonyság, a közösségépítés, illetve a szórakozás – szögezte le Osvald Bálint, a vonyarcvashegyi művelődési ház igazgatója. – Kilenc helyi, illetve térségbeli csapat készíti a palacsintákat, a vendégeket pedig a színpadi és kulináris

programok mellett légvárak, játékok, versenyek is várják, eddig már fellépett a keszthelyi kötélugrócsapat, a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar és a Napsugár együttes is.

A gyenesdiási sütőcsapat is különlegességeket kínált

Ezekben a percekben kezdődik a látványosnak és izgalmasnak ígérkező palacsintadobó verseny: a sütőcsapatok egy-egy tagjának egy perc áll majd rendelkezésére, hogy – gyűrődés- és sérülésmentesen – a levegőben forgassa az előre elkészített tésztát.

Már kora délután is sokan megkóstolták a finomságokat

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!