A nap képe

2024.06.29. 20:30

Afrikai uhu zalaegerszegi olai fesztiválon

Mozsár Eszter

Felvételünkön Kiss Balázs és az általa gondozott, idomított afrikai uhu. A pompás szárnyast a bátrabbak kezükbe is foghatták

Fotó: Mozsár Eszter

A zalaegerszegiek, környékbeliek, de leginkább az olai városrészben lakók siettek szombat délután a skanzenbe, ugyanis a hagyományos településrészi fesztivált rendezte meg a város. A népi játékok, ugrálóvár és természetesen a fellépők mellett igazi érdekesség volt az a sátor, ahol a tiszafüredi Kiss Balázs, a Magyar Környezetgazdálkodási és Vidékfejlesztési Társaság elnöke tartott ragadozómadár-bemutatót. 

A Társaságot néhány fiatal és lelkes természetbarát hívta életre azzal a céllal, hogy felhívják elsősorban a gyerekek figyelmét arra, hogy társadalmunk jövője kizárólag a természeti környezetünkkel folytatott együttműködéssel, közös érdekeink feltétlen szemmel tartásával valósítható meg. Azon munkálkodnak, hogy életszemléletüket minél több ember számára megmutassák, számos intézményben tartanak ismeretterjesztő előadást. Szívesen érkeztek Zalaegerszegre is, hogy minél többen megismerjék tevékenységüket és az általuk gondozott ragadozómadarakat. 

 


 


 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában