Augusztus 3-án, szombaton

2024.07.30. 16:41

Rockfesztivál Liszóban öt zenekar közreműködésével

Újra az ország legnépszerűbb punk-rock zenekara, az Aurora lesz az első számú fellépője annak az egynapos mini rockfesztiválnak, amit augusztus 3-án, szombaton rendeznek meg Liszóban. A már hagyományos programhoz négy további közreműködő társul.

Gyuricza Ferenc

Az Aurora idén is visszatér Liszóba

Fotó: Gyuricza Ferenc

A liszói fesztivált rockzenét kedvelő helyi és környékbeli lakosok összefogásával, civil kezdeményezés alapján hozták létre évekkel ezelőtt, s az Aurora eddig minden alkalommal fellépett a rendezvényen. A főszervezők egyike, Milávecz László lapunknak elmondta, a fő céljuk az volt, hogy Zalának abban a régiójában is legyen zenei esemény, amely kimarad az országos vérkeringésből, hiszen a helyiek közül nincs mindenkinek lehetősége távolabbi koncertekre, fesztiválokra elutazni. Az Aurora volt az első meghívottjuk, s miután az énekes-gitáros Vigi, azaz Víg László által vezetett legendás csapat tagjai szintén jól érezték magukat Liszón, így vetődött fel az ötlet, hogy évente visszatérő vendégként mindig ők legyenek a fesztivál fő fellépői.

- Az Aurora mellé négy további zenekart hívtunk, ezek között egyaránt vannak országosan ismertek és helyi csapatok is – folytatta Milávecz László. – A szabadtéri színpadon 18 órakor kezdődő program első fellépője az ugyancsak punk-rocker nagykanizsai Nyírfa Terror lesz, majd a nemzeti rockot játszó barcsi Határvidék következik. 20.30-kor a szintén Dél-Zalához kötődő, zalai és somogyi tagokból álló, de országosan ismert Hydra játszik. Őket követi az Aurora, míg zárásként – szintén hagyományosan – az ugyancsak zalai black metal formáció, a Feretrum lép színpadra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!