Fogadj örökbe!

2024.08.24. 13:00

Gazdikereső: minél előbb új otthonra vár ez a három tüneményes eb

A Bogáncs Állatmenhelyen rengeteg kutyus várakozik arra, hogy szerető családra leljen. A menhelyi kutyákkal szemben sajnos még mindig sok az előítélet, pedig ezek a házikedvencek azok, akik a legtöbb szeretetet adják. Lótusz, Vulkán és Shiva azok közé tartozik, akiknek nagyon sürgősen új otthonra lenne szüksége.

Zaol.hu

Lótuszról semmi rosszat nem lehet mondani, ám betegsége miatt nehezen találja új otthonát

Fotó: Bogáncs Állatmenhely

Lótusz

Lótusz egy szuka kutyus, aki 2018 júliusában született. Fajtája német juhászkutya keverék, az ivartalanítása megtörtént. Családsegítő bejelentése nyomán egy erdő mélyén élő családtól hozták el, három felnőtt társával és kölykeivel együtt. Eleinte nagyon félénk volt, de barátságos, mára pedig nagyon sokat oldódott. Akár kezdő kutyatartók is örökbe fogadhatják, gyerekek és idősek mellé egyaránt. Kanokkal és szukákkal is jó a viszonya, ám sajnos a csípője diszpláziás. Tudj meg róla többet!

Vulkán

Vulkán már elég idős kutya: 2009 júniusában született kan. A menhelyre először 2013-ban került, nem sokkal később örökbe is fogadták, de visszakerült. A kutya annyira védte a gazdáját, hogy megharapta a gyógytornászt, ám ezen kívül nem volt vele semmi baj. 

Vulkán kiváló őrkutya, ebben a kora sem hátráltatja 
Fotó: Bogáncs Állatmenhely

Elég domináns jellem, nehezen fogadja el az embereket. Korábban rendőrkutyának is felvették volna, ám kora miatt ez nem történt meg. Jelenleg egy kennelben kénytelen élni, ahol láthatóan nem érzi jól magát, így jó volna, ha minél előbb befogadná valaki. Vulkán igazán jó őrkutya, ahol ő van, oda idegenek biztosan nem mennek be. Kora ellenére nagyon jó erőben van. Csak tapasztalt gazdi mellé ajánlott, akár idősebb gyerekek vagy idősek mellé. További részletek itt.

Shiva

A gyönyörű német juhászkutya keverék szuka 2018-ban született. Ivartalanítva van. Valószínűleg elütötte valaki, mivel mikor Tilajújhegyen kóborolt, eltört a csípője. Sajnos csípőízületi diszpláziás. 

Shiva jó kutya, de gyógyszeres kezelésre szorul 
Fotó: Bogáncs Állatmenhely

Elképzelhető, hogy a jövőben egy műtét is vár rá, ám addig folyamatos gyógyszeres kezelésre szorul, így csak olyan gazda mellé ajánlott, aki vállalja ezt a feladatot. Shiva egyébként kiváló családi kedvenc lehet, gyerekek és idősek mellé is örökbe fogadható, de kezdő kutyatartóknak nem ajánlják. Kanokkal jól kijön, szukákkal viszont szoktatni kell. Cicákat nem szereti. További részletek itt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!