Visszatér a legendás metál zenekar!

2024.09.15. 10:02

Linkin Park: az ikonikus banda új korszakba lép

A banda, amely a 2000-es évek elején robbant be a nu-metal és alternatív rock színterén, ikonikus hangzása miatt generációk kedvencévé vált. A rajongók számára a legmegrendítőbb pillanat Chester Bennington, az énekes tragikus halála volt 2017-ben. Azóta sokan találgatták, vajon folytatja-e a Linkin Park. 2024 azonban fordulópontot jelentett, amikor a banda nemcsak visszatért, de új énekest és dobost is bemutatott, ezzel új fejezetet nyitva a történetükben.

Zaol.hu

Emily Armstrong, a zenekar új énekesnője

Forrás: Getty Images

A zeneipar mindig is tele volt meglepetésekkel, de amikor a Linkin Park 2024-ben bejelentette visszatérését egy új felállással, sok rajongót öröm és meglepetés töltött el. 

Linkin Park
Képünkön a Linkin Park 2003-as New York-i koncertje látható
Forrás:  Getty Images

Egy új korszak kezdete

A Linkin Park hivatalosan is újrakezdte zenei karrierjét 2024-ben egy különleges globális livestream koncerttel, ahol új felállásban mutatkoztak be. Az eseményre a Warner Studios-ban került sor, ahol bemutatták legújabb dalukat, a "The Emptiness Machine" című számot, amely erős nyitódarabja az új lemezüknek, "From Zero" néven. Az új album megjelenését novemberre ígérik, és már most óriási várakozás övezi a rajongók körében.

Emily Armstrong: az új énekes

Az új énekes, Emily Armstrong, a Dead Sara nevű bandából került a Linkin Parkba. Mike Shinoda, a banda alapító tagja és kreatív motorja elmondta, hogy Armstrong erős, markáns hangja tökéletesen illeszkedik a zenekar dinamikus stílusához. Bár Armstrong híres az erőteljes előadásairól és érzelmes énekléséről, nagy feladat várt rá, hiszen Chester Bennington vokális öröksége nem könnyű feladat. 

Hogyan fogadta a közönség?

A banda első fellépése az új felállásban vegyes érzelmeket váltott ki a rajongókból. Míg sokan örültek a visszatérésnek, és nagyra értékelték Armstrong teljesítményét, addig jó páran úgy érzik, hogy Chester nélkül már nem az igazi... Hasonlóan vélekedett az elhunyt énekes fia, Jaime Bennington, aki nyilvánosan kritizálta a döntést. Jaime azt állította, hogy a bandatagok ezzel meggyalázzák apja örökségét. Azonban a koncert után a közösségi médiában több ezer pozitív visszajelzés érkezett, amelyben rajongók világszerte örömüket fejezték ki, hogy a Linkin Park újra aktív, és a zenei minőség továbbra is magas.

A Linkin Park TOP 5 legnépszerűbb slágere, amely világszerte nagy ismertségre tett szert:

  • In the End
    A banda egyik legismertebb dala, amely az Hybrid Theory albumon jelent meg, és a világ minden táján nagy sikert aratott. Az alternatív rock ikonikus darabjává vált.
  • Numb
    Az Meteora albumról származó dal az érzelmi intenzitásával vált híressé, és a Linkin Park egyik legkedveltebb balladája.
  • Crawling
    Szintén az Hybrid Theory albumról, ez a dal az énekes, Chester Bennington személyes küzdelmeiről szól, és megnyerte a Grammy-díjat a legjobb hard rock előadás kategóriában.
  • One Step Closer
    Ez a dal a Linkin Park debütáló albuma, az Hybrid Theory első kislemeze volt, amely azonnal hatalmas rajongótábort szerzett a bandának.
  • Faint
    Az Meteora album egyik energikusabb, pörgősebb dala, amelyet a keményebb hangzás jellemzett, és a rajongók egyik kedvencévé vált.

A Linkin Park jövőbeli tervei

A banda nem áll meg a visszatérésnél. Szeptemberben hat különleges koncertet szerveznek, ahol bemutatják az új dalokat, és a klasszikus slágereiket is eljátsszák. Az új album, a "From Zero", amely 2024 novemberében jelenik meg, a zenekar következő nagy dobása, és már most hatalmas érdeklődés övezi. A koncerteken kívül a banda több nagy fesztiválra is készül jövőre, valamint egy világkörüli turné is tervben van​.

Aktuális hírek és érdekességek

A Linkin Park visszatérése nemcsak a zenei világot rázta fel, hanem a közösségi médiában is óriási figyelmet kapott. Az új dobos, Colin Brittain is nagy érdeklődést váltott ki, akit zenészi és produceri tehetsége miatt választottak. A bandával kapcsolatos viták ellenére, mint például Armstrong és Danny Masterson kapcsolata, a zenekar pozitívan halad előre, és a rajongók kíváncsian várják a következő lépéseket​.

A zenekar legújabb videóklipje, a "The Emptiness Machine" már elérhető, amely vizuálisan is tökéletesen tükrözi az új album hangulatát és üzenetét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!