A város fejlődése érdekében

2023.03.16. 17:30

286 millió forintos kormányzati támogatást kapott Nagykanizsa

Újabb, 286 millió forintos kormányzati támogatást kapott az önkormányzat, ezúttal a minimálbér és a garantált bérminimum, illetve a bölcsődei és óvodai dolgozók béremelésének finanszírozására - jelentette be csütörtökön Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő.

Pásztor András

Balogh László polgármester (balról) és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő

Fotó: Gergely Szilárd

Balogh László hangsúlyozta: a költségeket korábban már betervezték a már elfogadott idei költségvetésbe, ezért a plusztámogatás nagy része szabad forrásként jelentkezik a város költségvetésében.

- Ez tehát újabb jelentős kormányzati segítséget jelent Nagykanizsa idei évi költségvetéséhez - mondta a polgármester, aki emlékeztetett: korábban, szintén az idei évi büdzséhez már érkezett 576 millió forint a megemelkedett energiaárak finanszírozására. - Mindezzel együtt az elmúlt évek során több mint 2,8 milliárd forint kormányzati támogatás érkezett a város költségvetésének támogatására. Tehát a helyi baloldal valótlan állításaival szemben a jelenlegi kormányzat rendületlenül támogatja Nagykanizsát abban, hogy a megfelelő működés biztosított legyen.

Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő hozzátette: arra kéri a közgyűlési többséget birtokló Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) frakcióját, hogy a kormányzati támogatást ne politikai érdekeik szerint, hanem a város fejlődése érdekében használják fel.

- Remélem, hogy a balliberális társaság nem jutalmak és prémiumok kifizetésére vagy éppen a Kanizsa Médiaház propagandamunkájára költi majd a pénzt, hanem értelmes célokra - fogalmazott Cseresnyés Péter, aki szerint a most kapott támogatás pont jól jönne a pályázati források önerejéhez, akár a városi intézmények energiahatékonysági projektjéhez.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!