Értékmegőrzésre törekednek a rekonstrukció során

2024.08.29. 15:30

Felújítják a zalaegerszegi Városgazdálkodási Kft. több mint százéves irodaházát

Üresen tátongó ablakkeretek, elbontott tető, új falazatok mutatják, hogy zajlik a Városgazdálkodás Kft. Gasparich úti irodaházának felújítása Zalaegerszegen. A több mint százéves épület rekonstrukciója 2025 áprilisára készül el, hangzott el a csütörtöki sajtóbejáráson.

Antal Lívia

A Városgazdálkodási Kft. irodaházát teljesen felújítják. A sajtóbejáráson Németh Gábor, Balaicz Zoltán, Bali Zoltán és Horváth István vett részt

Fotó: Antal Lívia

A Kovács Károly Városépítő Program létrehozásakor azt határozták el, hogy a fejlesztések érintsék az önkormányzat tulajdonában álló cégeket is, és ne csak az utakat, vezette fel csütörtöki helyszíni tájékoztatóját Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere. Mint mondta, ennek köszönhetően újult meg a Zala-Müllex Kft. és a Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft. közös irodaháza. A Városgazdálkodási Kft. részére parkolóórákat, gépjárműveket és eszközöket szereztek be. Most irodaházának megújításán van a sor, hogy a cég irodai dolgozóinak is megfelelő munkakörülmények álljanak rendelkezésre.

Látványterv: így fog kinézni a Városgazdálkodási Kft. irodaháza a főbejárat felől
Fotó: Antal Lívia

A Kovács Károly Városépítő Programból finanszírozva a Zalavíz Zrt. szennyvíztelepén is hajtottak végre beruházást, fűzte hozzá az elhangzottakhoz Bali Zoltán alpolgármester. Kiemelte, hogy a Városgazdálkodási Kft. irodaháza felújításának tervezésekor szem előtt tartották az értékmegőrzést, a több mint száz éves épület karakterének megtartását. Az alagsorral, a földszinttel és a tetőtérrel együtt összesen 570 négyzetméteren valósul meg a rekonstrukció. Az új főbejáratot terasszal látják el, ahonnét külön bejárat vezet a pinceszintbe. A tetőteret acélszerkezettel építik meg, amely szintén irodaként funkcionál majd a földszinti résszel együtt. Megújítják a gépészetet, az ivóvíz- és szennyvízhálózatot. Önálló gázhálózatot alakítanak ki, ezzel együtt leválasztják a Zala-Müllex épületétől.

Horváth István, a Városgazdálkodási Kft. ügyvezető igazgatója köszönetként úgy fogalmazott: egy patinás épületről van szó, melynek teljes körű felújítását követően még nagyobb intenzitással és odafigyeléssel tudják végezni a munkájukat. 

A sajtóbejáráson részt vett Németh Gábor, a kivitelezéssel megbízott BMT Mérnöki Zrt. építésvezetője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!