Frissen Zalából

2021.08.16. 17:16

Lebukott a lenti termálfürdő nyugdíjas szarkája

Nyugdíja kiegészítésére alkalmanként lopott a fürdő vendége, az ügyben nemrég született vádirat.

Arany Gábor

Fotó: pixabay.com

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba által ismertetett történet szerint az 1955-ben született lenti férfi rendszeres vendég volt a lenti termálfürdőben. Mivel 2019-ben és 2020-ban bérlete is volt, a fürdő- és masszázs-szolgáltatásokat is igénybe vette, így gyakran megfordult a fürdő területén.

A férfi tavaly év elején elhatározta, hogy a nyugdíja kiegészítésére a fedett fürdő pihenőterében a vendégek által a nyugágyakon őrizetlenül hagyott táskákból pénzt lop. A vádirat szerint január végén, február elején pontosan meg nem határozható napon az egyik nyugágyon hagyott táskából 120 eurót emelt el. A pénzt a férfitől a nyomozás során lefoglalták. Tavaly március 4-én egy házaspárt lopott meg a fürdő szarkája, kihasználva, hogy utazótáskájukat benne a pénztárcáikkal a fedett fürdő pihenőterében a nyugágyra pakolták le, majd fürödni mentek. Ekkor a férfi két pénztárcából 30 ezer forintot és 10 eurót emelt el. Öt nappal később a lenti férfi ismét a fürdőben töltötte az idejét. Ekkor egy őrizetlenül hagyott női táskából lopott el 50 eurót. A férfi meglopta a termálfürdőt üzemeltető cég ügyvezetőjét is, aki március 9-én délelőtt ellenőrzést tartott a fürdőben vendégként megjelenve.

Az ügyvezető laptoptáskáját a benne lévő laptoppal és pénztárcájával együtt letette a fedett fürdő pihenőterében az egyik nyugágyra, majd átment az élményfürdőbe. Mindezt a pihenőtérben tartózkodó tolvaj is látta, majd az őrizetlenül hagyott holmikból ellopott 26 500 forintot.

A Lenti Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat a nyugdíjas férfi ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!