Vádirat

2024.07.18. 08:00

Hamis hirdetésekkel csalt ki pénzt a közösségi oldalakon hirdető nő

A 37 éves várpalotai nő még tavaly augusztusban kínált különböző árucikkeket a közösségi médiában, amelyeket valójában nem eladásra, hanem csalásra szánt.

Zaol.hu

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Fotó: Pratchaya.Lee

A Zala Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a hirdetésre jelentkezőkkel előre megállapodott a vételárban, majd bankszámlára történő utalást kért. Mikor ez megtörtént, a terméket nem postázta és a vételárat sem utalta vissza. Az egyik sértettet 6500, egy másikat 11500, egy zalai nőt pedig 9499 forinttal károsított meg. 

A nyomozás során valamennyi sértettnek okozott kár a nő bankszámláján elrendelt zárolással és visszautalással megtérült.

Figyelemmel a gyanúsított büntetlen előéletére, beismerő vallomására, őszinte megbánására és az okozott kár teljes megtérülésére - a törvényi feltételek fennállására is figyelemmel - a Lenti Járási Ügyészség lehetőséget látott az üzletszerű csalás vétségét elkövető nővel szemben feltételes ügyészi felfüggesztés alkalmazására, mely jogintézmény a vádemelés próbaidőre történő elhalasztását jelenti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában