Javaslat a meteorológiai szolgáltatótól

2024.09.02. 11:00

Adjuk ki dühünket a hőség miatt!

Az időjárásról azt állítják, hogy olyan téma, amelyhez a legtöbbször akkor nyúlunk, ha más mondanivalónk nincs, vagy hogy enyhítsük a kínos hallgatást valamivel. Nos, a hőséget nem lehet, pláne szavakkal. Az elviselhetetlen forróság már mindenkinek az agyára ment. Akárkivel összefutsz, az első kérdés mindig az: Ti hogy bírjátok? Nekem már elegem van belőle!

Antal Lívia

A meteorológiai szolgáltató azt javasolja: nyugodtan kommenteljen dühösen a hőség miatt

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

De akkor mégis hogyan enyhítsünk szenvedéseiken? A Facebookon egy „dühös posztra” lettem figyelmes. A HungaroMet meteorológiai szolgáltató tette ki a következő felhívással: „Látjuk, hogy nagy a feszültség, a kommentben mindenki kiadhatja magából a hőséggel, aszállyal kapcsolatos dühét.” Ahogy az már lenni szokott, a kommentek – vérmérséklet szerint – sokféle stílusban, nyomdafestéket nem tűrően is, sokféle véleményt tartalmaznak. Kedveset, bántót, vicceset. Valaki azt javasolja, hogy „Fújjuk vissza a szaharai terítő égövet most! Tűrhetetlen, hogy így felmerészkedett!” Egy kételkedő így fogalmaz: „Ha kiadja mindenki (mármint a dühét), attól hűvösebb lesz?” Akinek meg sem kottyan a kánikula, a következőképpen vélekedik: „Ez a nyár a valaha volt legcsodálatosabb időjárású nyár, amit átéltem.” 

Valaki a hosszabbításban bízik, vélhetően nem gondolja komolyan. Pálmafás képpel új típusú karácsonyfa-előrendelésről posztol, azzal a szöveggel, hogy „bírja a decemberi kánikulát is”. A forróságból azonban többeknek már elege van. Egy jó példa arra, hogy nem muszáj anyázni: „a manó vigye el ezt a borzalmas hőséget, amitől éjszaka sem lehet aludni.” Egy belenyugvó meg azt kérdezi: „Tudsz rajta változtatni? Nem? Akkor meg miért idegeskedsz?” A mondat közepén nem éppen ezekkel a szavakkal, a behelyettesítést mindenkinek a fantáziájára hagyom.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában