Elkötelezettek a bűncselekmények felderítésében

2024.08.25. 17:30

A rendőrség partner az állatvédelemben és az oktatásban

A rendőrség elkötelezett a felelős állattartás, az állatok ellen elkövetett bűncselekmények felderítése és megelőzése mellett. Az Országos Rendőr-főkapitányság és a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány a még hatékonyabb, közös fellépés érdekében együttműködési megállapodást kötött a közelmúltban – olvasható a szervezet sajtóközleményében.

Mozsár Eszter

Dr. Töreki Sándor és dr. Vetter Szilvia a megállapodás aláírásakor

Fotó: ORFK

A rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy az állatokkal kapcsolatos bűncselekményeket megakadályozza, felderítse és a bűnelkövetőket felelősségre vonja, hangzott el a budapesti eseményen. 

Rendőrök, akik szeretik az állatokat
Fotó: ORFK

- Bűnmegelőzési szakembereink az életkori sajátosságoknak megfelelő üzenetekkel és módszerekkel hívják fel a figyelmet a téma fontosságára. Szakmai konferenciák szervezésével, a közösségi médiában figyelemfelhívó kampányokkal, videókkal, a lakossági kitelepülések során pedig személyesen igyekszünk hangsúlyozni a felelős állattartás jelentőségét. Intézkedéseink során mindig szem előtt tartjuk, hogy az állatok érezni, szenvedni, örülni képes élőlények, és azt is, hogy bántalmazásuk sokszor az emberek elleni erőszakos cselekmények előszobája – hangsúlyozta dr. Töreki Sándor r. vezérőrnagy, bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes.

A két szervezet megállapodását dr. Töreki Sándor és dr. Vetter Szilvia, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány kuratóriumának elnöke írta alá. Az eseményen részt vett, valamint az együttműködést szakmai támogatásáról biztosította Ovádi Péter, állatvédelemért felelős kormánybiztos is.

Az ORFK és a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány régóta partnerként dolgozik együtt. A most megkötött együttműködési megállapodás fókuszában a felelős állattartással kapcsolatos edukáció, vagyis az állatvédelemmel összefüggő ismeretterjesztés áll. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!