Jó reggelt, Zala vármegye!

2024.09.13. 07:00

Aranyló Göcsej

Antal Lívia

Az Aranyló Göcsej Prósza „Prompt” elnevezésű rendezvénye tavaly ősszel Barabásszegen. A képen Guitprechtné Molnár Erzsébet, Szeder-Kummer Mária, Magai Ágota főszervező, Kósa Ági, Háriné Vörös Éva. Mögöttük Bánné Baksa Tímea és Nérer Vendelné Ani

Fotó: Antal Lívia

Az időjárás semmi jót nem ígér a hétvégére, így az Aranyló Göcsej még nem igazán tudja megmutatni a tájegység lassan őszbe forduló arcát. Az evés-ivás-dorbézolás mindenesetre folytatódik, de ez csak a szíves vendéglátás része. A göcseji tájegység, a göcseji falvak értékeinek, hagyományainak bemutatása a legfőbb cél. A szervezők ezért hívták életre jó néhány évvel ezelőtt a Göcseji Dombérozót, majd az Aranyló Göcsejt. Szombaton három helyszínen lesznek rendezvények. Zalaegerszegen, amely az őszi kavalkádhoz is kapcsolódik a Göcseji Tudásközpont révén, valamint Kustánszegen és Szilvágyon. Az Aranyló Göcsej programsorozatban résztvevő települések ezen kívül még három hétvégén számítanak majd az érdeklődők figyelmére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában