Öt férfi letartóztatását kezdeményezték

2024.08.28. 15:28

Drogkereskedők: letartóztatási indítványt tett az ügyészség a zalaegerszegi kábítószerügyben

Kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indítványozta a Zalaegerszegi Járási Ügyészség egy zalaegerszegi presszóban évek óta kábítószert árusító férfinek, valamint a neki drogot beszállító további 3 férfinek a letartóztatását. A drogkereskedők ügyének folytatásáról dr. Németh Eszter ügyész számolt be szerdán.

Zaol.hu

Forrás: police.hu

A letartóztatási indítvány szerint egy zalaegerszegi presszó alkalmazottjaként dolgozó, 42 éves alsónemesapáti férfi körülbelül két éve rendszeresen vásárolt kábítószert – amfetamint és marihuánát – 3 zalaegerszegi, negyvenes éveiben járó gyanúsított társától továbbértékesítés céljából, majd a kábítószert munkahelyén tárolta, adagolta ki és árusította. 

Elfogták továbbá azt a 37 éves zalaegerszegi férfit is, aki marihuánával látta el a presszó alkalmazottjának beszállító egyik férfit. A férfi lakóhelyén, valamint babosdöbrétei ingatlanában összesen közel 3,5 kg kábítószergyanús növényi törmeléket foglalt le a nyomozó hatóság. A presszóból, valamint valamennyi gyanúsított otthonából további kábítószergyanús növényi anyagokat, porokat és tablettákat foglaltak le

Az ügyészség a gyanúsítottak letartóztatását a bizonyítás megnehezítésének, vagy meghiúsításának kiküszöbölése, valamint a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében indítványozta. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában