Mintegy 15 millió forintja bánta

2024.08.23. 14:09

Hitelt vett fel, ám a kriptovaluta befektetés nem jött be

Ismét egy tanulságos eset, hogy ne dőljünk be mindennek, ami – ráadásul az interneten – gyors meggazdagodással kecsegtet. A police.hu közleménye szerint ezúttal egy várpalotai férfi mintegy 15 millió forintja bánta a kriptovaluta ügyletet.

Mozsár Eszter

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A gyorsan és nagy hozamot ígérő befektetés mindig veszélyes, figyelmeztet a rendőrség. Az alábbi eset ugyancsak tanulságul szolgálhat. 

A közlemény szerint egy fiatal várpalotai férfi böngészés közben talált egy cikket, melyben kriptovaluta befektetést hirdettek. Egy linken keresztül lehetett regisztrálni egy weboldalra, ahol meg kellett adni a személyes adatait és telefonszámát. Nemsokára jelentkezett is egy ügyintéző, akinek részletes útmutatásával az úr elutalt mintegy 370 ezer forintot a kezdeti költségekre. Azonban ez csak a kezdet volt.

A férfi nem volt jártas a befektetések terén, így nemsokára jelentkező „személyi bróker”, aki tanácsokkal látta el, s vonzóvá tette a befektetési lehetőséget. A várpalotai fiatalember még hitelt is vett fel, amit a bróker elmondása szerint a hozamból nehézség nélkül ki lehet majd fizetni. A becsapott ügyfél így összesen mintegy 14,5 millió forint összeget utalt át befektetésre.

A rendőrség arra figyelmeztet, hogy ilyen pénzügyi ügyletekhez vagy komoly ismeret szükséges vagy hivatalos úton, személyesen keressünk pénzügyi tanácsadót. Az interneten ajánlott, kiemelkedő hozamot ígérő befektetések mögött szinte mindig csalók állnak. Mindig legyen figyelmeztető jel, ha nagy hozamot ígérnek és a csevegőalkalmazásokon keresztül lépnek velünk kapcsolattatba, ami az ügyfél által nem ellenőrizhető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!