Lentiben és Keszthelyen

2024.08.30. 12:02

Motorosokat ellenőriztek a rendőrök, a gépet próbapadra tették

A zalai rendőrök a társhatóságokkal közösen ellenőrizték a segédmotorokat Lentiben és Keszthelyen. Ahol szabályszegést állapítottak meg a rendőrök, ott intézkedtek.

Benedek Bálint

Az ellenőrzés pillanatai, próbapadra tették a motorokat

Fotó: ZVMRFK

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság, az Építési és Közlekedési Minisztérium, valamint a Zala Vármegyei Kormányhivatal munkatársai közösen segédmotoros kerékpárokat ellenőriztek augusztus 28-án szerdán Lentiben és másnap Keszthelyen.

Próbapadon vizsgálták meg a járműveket     Fotó: ZVMRFK

A tájékoztatójukból kiderült: a szakemberek próbapadon vizsgálták meg a járműveket, hogy azok maximális sebességük és teljesítményük alapján motor- vagy segédmotoros kerékpárnak minősülnek-e. A kategorizálás mellett a járművek műszaki állapotát is megnézték, a rendőrök pedig jogszerű használatukat ellenőrizték. Azokkal a motorosokkal szemben, akiknél az egyenruhások szabályszegést észleltek, szabálysértési eljárást indítottak, és kezdeményezték a jármű soron kívüli műszaki vizsgálatát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!