Izgalmas program gyerekeknek

2024.08.11. 18:00

Rendőrök a táborokban

Keszthelyen és Zalaegerszegen is tartottak foglalkozást a helyi rendőrkapitányságok szakemberei a nyári szünidőben táborozó gyerekeknek.

Zaol.hu

Forrás: Rendőrség

A Rendőrség közlése szerint a felhőtlen kikapcsolódás és pihenés mellett sok gyermek vesz részt nyáron a különféle napközis táborokban is, melyek szervezői érdekes programokkal igyekeznek lekötni a kicsik figyelmét.

A napokban Keszthelyen és Zalaegerszegen is meghívást kaptak a helyi rendőrkapitányságok munkatársai, hogy beszélgessenek a táborozókkal a biztonságos nyári időtöltésről és a balesetmentes közlekedés szabályairól, mutassák be a rendőrség munkáját.

A gyerekek bepillantást nyertek a rendőri hivatás sokszínűségébe, megismerték az egyenruhások technikai eszközeit, felszerelését és a feladataikat. A szakemberek interaktív módon adták át a legfontosabb bűn- és baleset-megelőzési tudnivalókat, azt is elmondták nekik, hogy tudnak segítséget kérni baj esetén. A programokon fegyverzettechnikai bemutatót is láthattak a táborozók, az együttműködést, alkalmazkodást gyakorolhatták élménypedagógiai játékokkal, és biciklis akadálypályán tesztelhették közlekedési ismereteiket.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!