Orvhalászok buktak le

2024.09.13. 08:25

Fokozottan védett természetvédelmi területen vetették ki hálójukat

Még a tavasz folyamán buktatták le azokat az orvhalászokat a figyelőszolgálatot ellátó halőrök, akikkel szemben most emelt vádat a nagykanizsai városi ügyészség. A 26 és 20 éves zalakomári férfiak fokozottan védett természetvédelmi területen próbáltak illegális úton zsákmányt szerezni maguknak.

Gyuricza Ferenc

Erről a Zala Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője, dr. Németh Eszter tájékoztatta lapunkat. Mint írta, a halászati, horgászati joggal nem rendelkező férfiak 2024. április 7-én, este fél tíz körül a Kis-Balatonnál, Balatonmagyaród térségében található zsilipnél vetették vízbe emelőhálójukat. Az első merítéskor még sikerrel jártak, kilenc darab keszeget fogtak, ám a második próbálkozásuk már nem hozott eredményt. Ezt követőn figyeltek fel az őket időközben észlelő halőrök világító lámpájára, így a hálót gyorsan szétszerelték, s azt a kifogott halakkal együtt egy vászontáskába téve próbálták elrejteni. A halőrök azonban megtalálták a táskát, így a két férfivel szemben eljárás indult. Ennek során a nyomozó hatóság a vádlottak által használt emelőhálót lefoglalta, a nagykanizsai járási ügyészség pedig orvhalászat vétsége miatt emelt vádat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!