Nemrég szabadult a börtönből

2024.09.02. 11:05

Élelmiszert, kerékpárokat lopott a hajléktalan férfi

Lopás miatt indítványozta a Zalaegerszegi Járási Ügyészség annak a 34 éves zalaegerszegi hajléktalan férfinek a letartóztatását, aki május eleji szabadulása óta hét alkalommal követett el bűncselekményeket.

Zaol.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Dr. Németh Eszter, a főügyészség helyettes sajtószóvivője ismertette: a letartóztatási indítvány szerint a férfi 2024. május 6-án szabadult feltételes kedvezménnyel börtönbüntetéséből, melyet szintén lopás miatt töltött.

Szabadulását követően rövid időn belül – 2024. május 17. napja és 2024. augusztus 30. napja között – a férfi három alkalommal lopott élelmiszereket a ruházatába rejtve különböző üzletekből, két alkalommal pedig lezáratlan kerékpárokat tulajdonított el.

A hajléktalanszállón a férfi két lakótársának mobiltelefonját, iratait, és készpénzét is ellopta azért, hogy a telefonok értékesítéséből bevételhez jusson.

A telefonokat, és az egyik kerékpárt lefoglalta a nyomozó hatóság, így a sértettek kára részben megtérült.

Mivel a cselekményeket a férfi többszörös visszaesőként, feltételes szabadságra bocsátását követő rövid időn belül követte el, az ügyészség a gyanúsított letartóztatását a bűnismétlés megakadályozása érdekében indítványozta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!