A kutya hátsó fele teljesen lebénult

2 órája

Megverte, majd gerincen is lőtte a kölyökkutyát a szomszéd

Gerincen lőtt, néhány hónapos kutyát mentett meg a nagyatádi Bütyök Állatotthon és Állatvédelmi Egyesület – számolt be a sonline.hu.

Zaol.hu

Gerincen lőtte a szomszéd Cliót, a kiskutyát

Forrás: Sonline

Szentkirályiné Falusi Erzsébet, az egyesület elnöke elmondta, a husky kutyát a tulajdonosa szerint kóbor kutyák támadták meg, a vizsgálatok azonban bebizonyították, hogy ember bántotta.

Az elnök az esettel kapcsolatban hozzátette: a husky átment a szomszédba, és az ott élő férfi megverte, majd légpuskájával belelőtt egyet a kutyába. A Clio névre hallgató kölyök szukát megröntgenezték, ami alapján kiderült, hogy a harmadik és a negyedik csigolyája közé csapódott be a lövedék. Az orvos azt is megállapította, hogy vélhetően feküdt a kutya és úgy lőtték meg. A gerinclövés miatt a kutya hátsó fele teljesen lebénult, emiatt csak húzni tudja a lábait.

Clio a bénultság miatt folyamatos gondozásra szorul, azonban egy budapesti klinikán hamarosan olyan kezelést kaphat, amely után elképzelhető, hogy újra mozoghatnak majd a hátsó végtagjai.

További részletek a sonline.hu cikkében olvashatóak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában