Gyimesbükki táborozók

2019.07.30. 11:30

Idén is egy hetet tölthetnek Zalában az erdélyi gyerekek

A megye szépségeivel ismerkedik vakációja során huszonhét, az erdélyi Gyimesbükkről érkezett fiatal. A csoport több települést felkeres a hét során: hétfőn a dél-zalai városba látogattak.

Szabó Zsófia

A táborozók és vendéglátóik a nagykanizsai Erzsébet téren

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gergely Szilárd

Hosszú évek óta hagyomány, hogy a zalacsébi Erdeifaluért Alapítvány nyaranta székely gyermekeket lát vendégül. A szervezet vezetője, Mikó-Baráth György elmondása szerint elsősorban azért, hogy élményeket adjanak és a magyarság összetartozását erősítsék.

A táboroztatást sokan segítik, a megyei kormányhivatal és a gyermekvédelmi főigazgatóság zalai kirendeltsége, valamint a kanizsai önkormányzat mellett például a NagyON Kanizsa Egyesület is. Így a vakációs program idén „kinőtte” magát: a gyimesi gyerekekkel a kanizsai Szikrák Táncegyüttes tagjai is együtt nyaralnak, valamint több program erejéig a család- és gyermekjóléti központ Csellengők Házának több ifja is csatlakozott hozzájuk.

A táborozók és vendéglátóik a nagykanizsai Erzsébet téren
Fotó: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

A székely gyerekeket tegnap Nagykanizsán Balogh László, a NagyON Kanizsa tagja köszöntötte és Dénes Sándor polgármester fogadta a városházán. Aztán Györe Edina, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltségének igazgatója is szólt a gyerekekhez. Majd Szakos Lilla, a NagyON Kanizsa alapító tagja, a Szikrák Táncegyüttes társvezetője jelezte: sok szép pillanatot ad mindannyiuknak a tábor. A jövőben is tartják majd a kapcsolatot a gyimesi iskolával, ahová látogatást is terveznek.

A tábor sok szép pillanattal ajándékoz meg minden résztvevőt

– A hétvégén közösen léptünk fel Domonkosfán, ez sokunknak megható élményt jelentett – jelezte Szakos Lilla. – Szívhez szóló énekeket, étkezésekkor házi áldást is hallhatunk a gyimesiektől, ezek szinte megkönnyeztetnek bennünket, olyan szépek.

A vendégekre a Csónakázó-tónál vízibiciklizés, a városban pedig fagyizás várt. Zalakaroson pedig 70-80 fiatal strandolhat majd együtt, Cziráki László vezérigazgató jóvoltából. Az egyik táborozó, a 14 éves Csilip Loránd azt mondta: a program csupa meglepetés.

– Annyira szeret bennünket itt Zalában mindenki, hogy remélem, újra visszajöhetek majd – mondta a fiú.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában