versennyel és avatással

2019.09.24. 12:00

Régiós polgárőrnapot rendeztek Zalaháshágyon

Kisrégiós polgárőrnapot tartott szombaton a falu sportpályáján a Zalaháshágyért Polgárőr Egyesület – az eseményt támogatta a helyi önkormányzat is.

Fincza Zsuzsa

Vigh László országgyűlési képviselő és Büki József polgármester szalagátvágással avatta fel a felújított járdaszakaszt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Fincza Zsuzsa

– Zalaháshágy a központja a környező települések polgárőr egyesületei régiójának, mindenkivel jó kapcsolatokat ápolunk, ha a szükség úgy kívánja, kisegítjük egymást – a nyári falunapon például 3 egyesület 20 tagja teljesített nálunk szolgálatot. A mostani sport- és családi napon ezúttal hat polgárőrcsapat, a zalaháshágyiak mellett a zalacsébiek, a salomváriak, a vaspöriek, a hagyárosböröndiek és a zalalövőiek vettek rész. A hagyományoknak megfelelően rendeztünk főzőversenyt, focikupát, ügyességi versenyeket – tájékoztatott Németh Károly, a 23 fős Zalaháshágyért Polgárőr Egyesület elnöke, a kisrégió vezetője.

Vigh László országgyűlési képviselő és Büki József polgármester szalagátvágással avatta fel a felújított járdaszakaszt Fotó: Fincza Zsuzsa / Zalai Hírlap

A rendezvény ünnepi köszöntőkkel kezdődött. Büki József, Zalaháshágy polgármestere megköszönte a civil szervezet munkáját, hangsúlyozva, hogy az ő munkájukat dicséri, hogy falujuk a „béke szigete”.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos hozzátette: szeretné, ha a zalai falvak a jövőben is ilyen biztonságosak maradnának.

A polgármester beszámolt az elmúlt időszakban elért eredményekről is: többek között önerőből felújítottak egy 500 méter hosszú járdaszakaszt, 6 kilométer hosszan rendbe tették az útszéli árkokat, s a nyáron megkapták a múlt évi hatalmas vihar okozta károk vis major pályázatain nyert pénzt, így azokat – a külterületi károk kivételével – nemrég sikerült helyreállítani.

zsűrinek a hagyárosböröndi polgárőrök főztje ízlett a legjobban
Fotó: Fincza Zsuzsa / Zalai Hírlap

A köszöntők után a helyi Ezüsthárs asszonykórus népdalokat énekelt, majd a stáb átvonult a polgármesteri hivatal elé, ahol ünnepélyes körülmények között, a nemzeti színű szalag átvágásával felavatták a felújított járdaszakaszt és megtekintették a tavalyi vihar által megrongált és mederlapozással biztonságossá tett vízelvezető árkot.

Délután mindenki talált kedvére való programot, színpadra léptek a budafai és a salomvári táncosok, továbbá Móricz László dobronhegyi harmonikás, az érdeklődők előadást hallgathattak az egészséges táplálkozásról, részt vehettek egészségügyi szűrésen, a gyerkőcöket a szokásos játékok mellett izgalmas bagolytúra várta.

A főzőversenyt a hagyárosböröndiek, a focikupát a zalaháshágyiak nyerték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában