Péntekig ropják

2020.06.24. 10:00

Napestig táncolnak a fiatalok Nagykanizsán

Pergő ritmusok, dübörgő léptek, tüzes muzsika. A Szikrák Táncegyüttes ifjai aktívan kezdték a vakációt.

Szabó Zsófia

A fiatalok a bodrogközi táncokkal ismerkednek a hét során Fotó: Szakony Attila

Fotó: Szakony Attila

A kiskanizsai Móricz Zsigmond Művelődési Házban több mint harminc általános és középiskolás korú fiatal ropja a táncot a hét elejétől egészen péntekig, reggeltől estig. A Szikrák Táncegyüttes ifjú tehetségei a nyarat mindig hasonló, felzárkóztató edzéssorozattal nyitják, amelyben Szakos Lilla és Magasdi Judit, az együttes társvezetői és Tóth István „Csonti”, a csoport vezetője van segítségükre.

– A járvány miatt az elmúlt hónapokban online, előre felvett anyagok segítségével tartottunk foglalkozásokat, de mi igazi közösségként, nagy családként élünk, így nagyon hiányoztak már a közvetlen találkozások – ezt Tóth István „Csonti” mondta, a 2014-ben alakult Szikrák Táncegyüttes vezetője.

A fiatalok a bodrogközi táncokkal ismerkednek a hét során Fotó: Szakony Attila

A tehetséges, táncos lábú fiatalokból álló együttes a zalai Príma-díjjal is kitüntetett Zalagyöngye Táncegyüttes utánpótláscsoportjaként jött létre anno. Idővel a nagyközönség is megismerte, megkedvelte a fiatalokat.

– A hét során felelevenítjük a korábban elsajátított táncokat és természetesen újakat is tanulunk – folytatta Tóth István „Csonti”. – A bodrogközi táncok világában mélyedünk el, ami nemcsak a lépések megtanulását jelenti, hanem elméleti ismereteket is, például a tájegység földrajzáról, kultúrájáról. Pénteken azonban még nem érnek véget a nyári felzárkóztató foglalkozásaink. A heti találkozók mellett augusztusban táborozni megyünk Révfülöpre a fiatalokkal – ismertette a táncegyüttes vezetője.

A népzenétől és a lelkes fiataloktól (és néha más stílusú muzsikától) péntekig lesz hangos a művelődési ház. Lelkesen és örömmel vetik bele magukat a tagok, köztük Takács Emese és Lenkovics Lóránt, a tánctanulásba.

 

– Nagyon jó felfrissíteni a tánctudásunkat – mondta Lóránt. – Azért is jók a napi foglakozások, mert újra láthatjuk a barátainkat – így Emese.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában