A gyorsaságnak hála nem lett tragédia

2024.08.19. 11:19

Elmerült egy férfi a Balatonban: sikeres volt az újraélesztés

A Balatoni Vízirendészet vasárnap délelőtt kért segítséget a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatától (VMSZ), mivel egy férfi elmerült a siófoki kikötőben.

Zaol.hu

A képen a mentést végzők: Bagyó Gergely, Dencs Domonkos, Tim Attila, Libicki Éva és Kovács Ádám. Munkájukban részt vettek a VMSZ mentésirányító kollégái is: Pásztor Zsolt és Tápay Tamás

Fotó: VMSZ

A sonline.hu beszámolója szerint az Alsóörsön állomásozó sürgősségi mentőhajót, a Rupertet riasztották. Mivel a férfi már néhány perce a víz alatt volt, a VMSZ búvára már a kifutás alatt felkészült a merülésre, akárcsak a mentőápoló. 

A vízimentők arra kérték a szemtanúkat, hogy álljanak abba a vonalba, ahol utoljára látták a bajbajutottat. Ennek és a mentőhajó ultrahangos keresőjének hála, hogy nem végződött tragédiával az eset. A férfit rendkívül gyorsan megtalálták és a felszínre hozták, majd a Rupert fedélzetén újraélesztették.

Közben az Országos Mentőszolgálat esetkocsija is megérkezett a mólóhoz, és a férfit a partra emelve együtt folytatták az ellátást a szakemberek addig, amíg kórházba szállítható állapotba nem került a férfi.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában