Ifjúsági tábor

2020.06.19. 17:00

Zalai gyerekeket szolgálnak Balatongyörökön

Kiemelt feladata a balatongyöröki ifjúsági tábornak a zalai és a megyén kívül élő gyermekek, fiatalok üdültetése.

ZH

Pillanatkép a tavalyi táborozási élményekből

Fotó: ZH

A zalai táborozók idén is a tavalyi kondíciókkal vehetik igénybe a tábort, tájékoztatta lapunkat Kovács Krisztina, a Zalai Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány ügyvezető titkára.

Pillanatkép a tavalyi táborozási élményekből
Fotó: ZH

Kézműves-foglalkozások, zenés esték, kerékpártúrák, különféle sportolási lehetőségek állnak az üdülő gyermekek, fiatalok rendelkezésére. Az elmúlt esztendőben is szerveztek főiskolai, egyetemi gólyatábort, tánctábort. A tavaly is itt bonyolította le a hátrányos helyzetű gyermekek részére szervezett táborát a Vöröskereszt, hatvan érintett gyermeket hoztak el, akik életre szóló élménnyel térhettek haza. Kedvezményes árral támogatta a közalapítvány a rendezvényt. Tavaly Nagykanizsa térség halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeit tudták támogatni táborozással. Ők teljes ingyenesség mellett töltöttek el négy napot a Balaton-parti táborban. A Funside Egyesület több éve nálunk rendezi meg öthetes nemzetközi táborát.

Az 1960-as években épült épületek állaga folyamatosan romlik, a közalapítvány elkészítette az épületek felújítási és bővítési tervét, amelyet saját tőkéből és önerőből csak szakaszosan, több év alatt tudnak megvalósítani.

– Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy Zala megyének legalább egy ifjúsági üdülője a kor színvonalának megfelelő fogadási feltételekkel rendelkezzen – jelezte a titkár. Tavalyi kiadásuk a konyha-étterem villamossági újravezetékelése, a lámpabúrák cseréje, a rekortánpálya reflektoros megvilágítása és új LED-világítású kandeláberek elhelyezése volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában