tanácskozás

2021.02.11. 09:00

A Magyar Falu Programról, járványról, nyitásról tárgyaltak a parlamenti frakcióülésen

Frakcióülést tartott szerdán a Parlamentben a Fidesz képviselőcsoportja. Vigh László zalai honatya tájékoztatta lapunkat a fontosabb témákról.

Zalai Hírlap

Vigh László (középen) beszélget a frakcióülésen Gyopáros Alpárral, a Magyar Falu Program kormánybiztosával és dr. György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkárral

Fotó: ZH

Eszerint Gyopáros Alpár, a Magyar Falu Program kormánybiztosa beszámolt arról, hogy a program első kiírásai már a jövő héten megjelennek. A közlöny tartalmazni fogja a részleteket egyebek közt a kistelepülési boltok támogatásával kapcsolatban is, ennek megjelenését tehát várják meg az érintettek – hangzott el.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a járvány elleni védekezésről elmondta: sokan kérdezik, mikor lehet lazítani, de más országok enyhítéseinek negatív hatásait látva most az óvatosság indokolt. A kormány mindent megtesz, hogy minél több helyről szerezzen vakcinát, a tömeges oltások a következő hónapokban elkezdődhetnek.

Vigh László (középen) beszélget a frakcióülésen Gyopáros Alpárral, a Magyar Falu Program kormánybiztosával és dr. György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkárral Fotó: ZH

 

Vigh László tájékoztatása szerint Orbán Viktor miniszterelnök kifejtette: őszig le kell küzdeni a járványt és újra kell indítani a gazdaságot. Magyarországon a járvány elleni védekezést az állandóság és kiszámíthatóság jellemzi, mondta. Szólt arról is, hogy a vakcinákért óriási verseny zajlik a világban, s e versenyben hazánk jól áll. A hamarosan induló nemzeti konzultációban pedig a nyitással kapcsolatban kérik ki a magyar emberek véleményét, s e visszajelzések alapján hozza majd meg döntéseit a kormány.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában