Frissen Zalából

2021.06.11. 17:30

Nyitnak a keszthelyi strandok, hatalmas vízi élménypark is vár! – Frissítve

Szombattól már várják a vendégeket a keszthelyi strandok, a Városi pedig egy nagy attrakcióval, egy hatalmas vízi játszótérrel.

Keszey Ágnes

Szombaton nyitnak a keszthelyi strandok - az idei szezon újdonságait mutatta be Nagy Bálint polgármester

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Keszey Ágnes

Keszthely

A Városi, a Helikon és a Libás is megújulva várja a vendégeket szombattól, a kutyás strand pedig már néhány napja nyitva tart. Ezt Nagy Bálint polgármester jelentette be a fürdőszezon újdonságait ismertető sajtótájékoztatóján. Mint elmondta: a három strandon mintegy 180 millió forintos ráfordítással történtek fejlesztések, s a kutyás fürdőhelyen is valósított meg beruházásokat az üzemeltető. A Városi strandon jelenleg is zajlanak a munkálatok, de olyan területen, ahol ezek nem zavarják a vendégeket.

Szombaton nyitnak a keszthelyi strandok – az idei szezon újdonságait mutatta be Nagy Bálint polgármester Fotó: Keszey Ágnes / Zalai Hírlap

-Ahogy arról korábban már tájékoztatást adtam, nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a keszthelyi strandok és a Balaton-part, ami mégis csak a város legfőbb attrakciója, látványossága, minden évben valami újat tudjon hozni mind a keszthelyieknek az idelátogató vendégeknek. Ez így van az idei évben is – emelte ki Nagy Bálint polgármester a sajtótájékoztatón. A fürdőhelyeken megújultak a vizesblokkok, a fogadóépületek, az öltözők -melyekből újak is épültek- s új sétányok is létesültek. A Városi strandon pedig néhány nap múlva, egészen pontosan június 15-től egy új attrakció is vár a fürdővendégekre.

Új attrakció a vízi élménypark a Városi strandon
Fotó: Keszey Ágnes / Zalai Hírlap

-Ez a Balaton egyik legnagyobb, közel 1800 négyzetméteres WaterPlay nevű vízi élményparkja, ami talán az egyik leglátványosabb fejlesztés lesz az idei nyári szezonra. Emellett a főszezonra megújul a lakók kérésének megfelelően a városi strandon már elavult állapotba került csúszda is, oda is nagy szeretettel várjuk az érkezőket – szólt a legérdekesebb újdonságokról a városvezető. Hozzátette, hogy további fejlesztéseket is terveznek a jövőben.

Fotó: Keszey Ágnes / Zalai Hírlap

-Nagyon komoly előkészületek zajlanak már az év elejétől annak érdekében hogy a keszthelyi Balaton-partot teljes szakaszában úgy tudjuk megújítani hogy minél több – ma még lezárt – közvetlen Balaton-parti szakaszt tudjunk megnyitni a lakók, illetve az idelátogatók előtt -vetítette előre a következő fejlesztéseket Nagy Bálint. Elmondta azt is, hogy e tervek előkészítését társadalmiasítják, azaz a széles közönség elé tárják.

Bázakerettye

Bázakerettyén pénteken nyitotta meg kapuit a strand. Csatlós Csilla polgármester elmondása szerint kellemes környezetben, megújult körülmények között várják a fürdőzőket.

- Tavaly nem nyitottunk ki a járványügyi szabályozás miatt, idén viszont úgy döntött a képviselő- testület, hogy fogadjuk a vendégeket – mondta a polgármester. – Az elmúlt időszakban több felújítást és karbantartást végeztünk, így többek között újraburkoltattuk a medencék előtti belépőket, napvitorlát szereltettünk fel a gyermekmedence fölé, s a medencék melletti területekre, virágosítottunk, s egy tündérkertet is kialakítottunk, amely várhatóan a gyermekek kedvence lesz.

Csatlós Csilla a bázakerettyei strand meleg vizes medencéinél
Fotó: Gyuricza Ferenc

A bázakerettyei strand egy feszített víztükrű nagy úszómedencével, két meleg vizes élménymedencével és a hozzájuk tartozó jacuzzival, valamint egy gyermekpancsolóval várja a vendégeket. Emellett akkora árnyas területtel rendelkezik, hogy naponta több száz vendég is kényelmesen elfér. Tervezik a gépészeti megújítást is, ennek a tíz éve húzódó fejlesztésnek a finanszírozására a Magyar Falu Programhoz nyújtottak be pályázatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában