Frissen Zalából

2021.09.11. 07:00

A Délzalai Vízmű Zrt. 134 millió forinttal fizet kevesebbet

Az elmúlt négy évben azon dolgoztunk Cseresnyés Péterrel és több kormánypárti képviselővel, hogy igazságosabb, arányosabb legyen a közműszolgáltatókra kivetett adó – mondta Bánki Erik, a Parlament gazdasági bizottságának elnöke a két politikus tegnapi, közös sajtótájékoztatóján.

Pásztor András

Cseresnyés Péter és Bánki Erik Fotó: SzA

Bánki Erik emlékeztetett: a Gyurcsány-kormány dilettantizmusát követően fontos volt rendbe szedni az ország költségvetését, ezért úgynevezett különadókat vetett ki az Orbán-kormány, azaz a szolidaritás jegyében a nagyvállalatok és a bankszektor is hozzájárult a kilábaláshoz.

– A közműadó bevezetését követően természetesen érzékeltük az aránytalanságokat, hiszen a szolgáltatók a vezeték hosszúsága után, nem pedig a fogyasztás mértéke vagy a fogyasztók száma után fizettek – ismerte el Bánki Erik, aki hozzátette: mindez az olyan szolgáltatókat érintette hátrányosan, mint például a Délzalai Vízmű Zrt., melynek az aprófalvas településszerkezet miatt hosszú vezetékhálózatot kell fenntartani a viszonylag kevesebb fogyasztó érdekében. – Ennek a problémának a feloldása érdekében már 2014-től azon dolgoztunk, hogy igazságosabb, arányosabb rendszert alakítsunk ki. És ez végül sikerült is.

Cseresnyés Péter az elhangzottakhoz hozzátette: a törvény módosításának értelmében a kanizsai vízműnek évente 134 millió forinttal kevesebb adót kell befizetnie, ezt az összeget például a hálózat fejlesztésére, bérfejlesztésre vagy ezzel kapcsolatos pályázati önerőként tudja felhasználni a társaság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában