Frissen Zalából

2021.11.04. 14:00

Adomány egy Covid-árvának – Katorné Simán Éva vezető ápoló kapta a Pelso-díjat Keszthelyen

Idén Katorné Simán Éva, a Keszthelyi Járási Hivatal népegészségügyi osztályának vezető ápolója kapta a Pelso-díjat. Az átadó ünnepségen azt is bejelentették: a társaság 400 ezer forintot gyűjtött egy Covid-árvának.

Péter B. Árpád

Katorné Simán Évának dr. Csite András adta át a Pelso-díjat

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Péter B. Árpád

Dr. Csite András, a Pelso-díj „szellemi atyja” laudációjában arról is beszélt: a térségi szemléletet és elkötelezettséget, az elhivatott munkát jutalmazzák, amivel próbálnak mintát is adni mindazoknak, akik „itt élnek, van bennük energia, tehetség és szorgalom azért, hogy tegyenek a közösség érdekében”.

Emlékeztetett, első alkalommal Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese kapta meg az elismerést, most pedig, tekintettel a járványhelyzetre, egy olyan szakembernek ítélték a díjat, aki bőséggel kivette a részét a védekezésből Keszthely, Hévíz és Zalaszentgrót térségében.

– Az ilyen elismerésnek az is az üzenete – szögezte le dr. Csite András –, hogy a jó életre nem várni kell, hanem a saját tevékenységünkkel, cselekvő lokálpatriotizmusunkkal magunknak kell megteremteni azt.

Katorné Simán Évának dr. Csite András adta át a Pelso-díjat
Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

Katorné Simán Éva méltatásakor dr. Benedek Katalin, a keszthelyi bíróság elnöke elmondta: az idei díjazott az érettségi után rögtön az egészségügyben helyezkedett el, első munkahelye a hévízi MÁV-szanatórium volt. Később sorra szerezte képesítéseit, most pedig, a Keszthelyi Járási Hivatal népegészségügyi osztályának vezető ápolójaként, a keszthelyi és a zalaszentgróti térség félszáz településéért felel.

– Ezzel az elismeréssel nem csak engem díjaztak, hanem azt a csapatot, amiben dolgozom – fogalmazott a kitüntetett, leszögezve: a Covid elleni védekezésben nagyon sokan részt vesznek, s valamennyien megérdemlik az elismerést.

A Pelso-est második felében a szeptember 4-i jótékonysági rendezvényen összegyűlt 400 ezer forint sorsáról számolt be Horváth Imre, a társaság elnöke.

– Nem titkolt célunk volt, hogy egy Covid-árvát támogassunk – fogalmazott. – Végül 400 ezer forint gyűlt össze, amit a Regőczy Alapítvány segítségével juttatunk el egy rászorulónak, akinek a kilétét – a személyiségi jogok miatt – nem árulhatjuk el, ám a szerződésben benne van, hogy az általunk felajánlott összeget keszthelyi vagy környékbeli fiatal kapja meg.

Dr. Varga Andrea, a járási hivatal vezetője – miután gratulált kitüntetett kollégájának – ismertette a Regőczy Alapítvány céljait, munkáját, elmondva azt is: „számtalan édesanya és édesapa veszítette életét a járványban, így fiatalok százai maradtak árván, vagy félárván”. Az Áder János köztársasági elnök és felesége által életre hívott civil szervezet őket támogatja, segíti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában