Helyi közélet

2023.06.10. 19:30

Epernap a zalaegerszegi piacon

A Vásárcsarnok évek óta rendez tematikus napokat a piactéren, egy-egy termék, zöldség, gyümölcs köré építve az adott napot.

Arany Horváth Zsuzsa

Stroia Zoé az eperkóstolásnál Fotó: Pezzetta Umberto

Június 10-én, szombaton az eperszezon csúcspontja adott alkalmat a vásárlók és eladók speciális találkozójának a  zalaegerszegi piacon a Vásárcsarnok szervezésében.  A tizenegy éve szervezett epernapon akciós epervásárral várták a termelők a vásárlókat, akiket Horváth István, a Vásárcsarnok igazgatója köszöntött, majd kezdetét vette az eperverseny. A közönség ötféle epret kóstolhatott, a szavazatok alapján derült ki, melyik a piac legfinomabb epre. A Vásárcsarnok a szavazók között sorsolást tartott, a szerencsés nyertes két kiló eperrel térhetett haza. 

 

Az öt mintára leadott 121 szavazat alapján Fülöp Áron gyümölcsét találták a legfinomabbnak a zalaegerszegi piacon a kóstolók, a közöttük megejtett sorsolás alapján pedig Bajnai Gábor lett gazdagabb 2 kiló eperrel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában