Esztergomban a Fidesz-KDNP politikusai

2023.09.21. 19:15

Frakcióülés: az egyik legfontosabb feladat az infláció leszorítása

A Fidesz-KDNP parlamenti ülésszak előtti kihelyezett frakcióülését tartja Esztergomban, a találkozón elhangzott fő témákról Vigh László országgyű­lési képviselő számolt be lapunk érdeklődésére.

Zaol.hu

Vigh László országgyűlési képviselő, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere a frakcióülés szünetében Fotó: ZH

 Mint elmondta, az infláció leszorítása minden magyar ember érdeke, ennek a gazdasági kérdésnek a megoldása a politikai évad egyik legfontosabb feladata. A kormánypárti frakciók emellett elkezdik a felkészülést az európai uniós és az önkormányzati választásokra, amelyek 2024. június 9-én zajlanak majd. A Fidesz feladata, hogy az újonnan megalakuló Európai Parlamentben olyan szövetségeseket találjon, amelyekkel egységet alkotva hatékonyan tudják képviselni a nemzeti-konzervatív értékeket az európai politikai színtéren is, fejtette ki a zalai képviselő.

Ugyancsak téma volt az Ukrajnában zajló háború, hiszen az ezzel járó kihívásokat továbbra is kezelni kell. Vigh László tájékoztatása szerint a frakcióülésen több miniszter is hangsúlyozta, hogy Magyarország pozíciói a legfontosabb területeken erősek, például a gázellátás biztosított, a költségvetés stabil, s van remény arra, hogy az uniós pénzek első, jelentős része még az idén megérkezhet. Ez pedig újabb mozgásteret ad a kormánynak az ország biztonságos, a családok érdekeit szem előtt tartó működtetésében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában