Fontos információk az idei tanévről

2023.09.02. 10:30

Hány tanítási nap lesz összesen? Mekkora a tanár-diák arány?

Ellentétes hangulatú nyilatkozatok özönében startol az új tanév az általános és középiskolákban. Kérdés, hány tanár van a rendszerben, elfogadják-e a státuszváltozásukat, és mennyit kereshetnek majd a jövőben. Eközben a 13 millió ingyenes tankönyvet már kiszállították, azaz technikailag kezdődhet az oktatás – de igazából talán csak hétfőtől.

Zaol.hu

Mayer-Zsupányi Hanga ötödik osztályos tanuló az új könyveivel

Fotó: Pezzetta Umberto

Idén hosszabbak lesznek a szünetek, ám a tanév is hosszabb lesz, ám a legnagyobb kérdés, hogy mennyi tanárral. Az idei év érdekessége, hogy szeptember 1 péntekre esett. A tanévet így egynapos héttel kezdték, évnyitókkal, osztályfőnöki órákkal. Az év első napjára a rendőrség is felkészült, így az iskolák közelében segítették a forgalom zavartalanabb lefolyását. 

Ha érdekli hány tanítási nap lesz, mik a fontosabb dátumok az idei tanévben, mekkora a tanár-diák arány, akkor látogasson el a vg.hu-ra, ahol rengeteg információt, adatot megtalál. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában