A Börtönmúzeumnál koszorúztak

2023.10.23. 13:30

Az 1956-os forradalom bajtársaira emlékeztek

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 67. évfordulója alkalmából tartott megemlékezést Zalaegerszegen a Magyar Politikai Foglyok Szövetsége (POFOSZ) Zala Megyei Szervezete, és a Zala Megyei 56-os Hagyományőrző Egyesület.

Antal Lívia

Koszorúzás a Börtönmúzeumnál: Stárics Roland, dr. Kostyál László főigazgató-helyettes (Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatósága), Kiss Bódog Zoltán, Prof. dr. M. Kiss Sándor, Csabai Hugó korábbi elnökségi tag (Pofosz), Havasi Bálint főigazgató (Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatósága) és Kiss Aurél István

Fotó: Antal Lívia

A rendezvény elején megkoszorúzták a Börtönmúzeum, a Mártírok úti egykori ÁVH székház falán lévő emléktáblát. A megemlékezésen Kiss Bódog Zoltán, a POFOSZ zalai elnöke átadta Kustán Dávidnak (mivel a budapesti ünnepségen nem tudott jelen lenni) a Maléter Pál emlékérmet, amit az 1956-os forradalom és szabadságharc eszmeiségének megőrzése és ápolása érdekében végzett tevékenysége elismeréséül érdemelt ki.

Kustán Dávid a Maléter Pál emlékéremmel
Fotó: Antal Lívia

Kiss Aurél István emléklapot vehetett át édesapja, Vitéz Kiss István tiszteletére. A zalaegerszegi 1956. október 23-i önkényuralom elleni békés tüntetésben való részvételéről Stárics Roland, az 56-os hagyományőrző egyesület elnöke beszélt.

Kiss Aurél István édesapja, Vitéz Kiss István tiszteletére átvett emléklappal
Fotó: Antal Lívia

A megemlékezők ezt követően M. Kiss Sándor történész, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum főigazgató-helyettesének Fiatalok szerepe a forradalomban című előadását hallgathatták meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában