Majd' harminc bátor kisgyermek állt ki a közönség elé

2023.10.17. 16:00

Őszi versek óvodásoktól Zalalövőn

Az óvodások számára a versmondás élmény, a legtöbben szépen, tagoltan tudják szavalni a megtanult verseket. A Salla Művelődési Központ és Könyvtár többek közt ezért is rendezi meg évről évre tavaszi és őszi versmondó versenyeit Zalalövőn.

Gyuricza Ferenc

A díjazott óvodások

Fotó: Gyuricza Ferenc

A Szél, szél, őszi szél címmel megrendezett versenyen négy intézmény – a bajánsenyei, a zalacsébi, a zalaszentgyörgyi, valamint a helyi óvoda – 27 bátor kisgyermeke állt ki kedd délelőtt a közönség elé, hogy számot adjon tudásáról. Szavalataikat háromfős zsűri bírálta el, melynek Lukács Andrea, a Salla Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója, Bischofné Hesinger Katalin író-költő-művelődésszervező, valamint Tóthné Járfás Györgyi nyugalmazott óvodapedagógus volt tagja. A verseny végén utóbbi értékelte a szavalatokat, s többek között azt emelte ki, hogy a versmondásnak milyen fontos szerepe van egy kisgyermek fejlődésében.  

A zsűri véleménye szerint a versenyen a legjobb teljesítményt a zalacsébi óvodába járó Gál Rozina nyújtotta. A második helyen a zalaszentgyörgyi Czömpöl Milla, míg a harmadikon a zalalövői Kovács Regina végzett. Különdíjat négyen kaptak, Szakál Anna Boróka (Bajánsenye), Kungli József Ádám (Zalacséb), valamint Toplak Léna és Horváth Milán (mindkettő Zalalövő).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában