Ünnepvárás

2023.12.11. 14:38

A remény gyertyáját is meggyújtották Letenyén

A reményt jelképezi az adventi koszorú második gyertyája, ezért az ünnepvárás elmúlt hét végi eseményei is a bizakodás jegyében teltek. Letenyén, a városközpontban vasárnap este tartottak forraltborozással egybekötött gyertyagyújtást.

Gyuricza Ferenc

Bíró László, Hermán Zsoltné Szunyogh Éva, Bedő Krisztina és Pál Fanni közösen gyújtották meg az adventi koszorú második gyertyáját

Fotó: Gyuricza Ferenc

A rendezvényen a helyi Hóvirág Óvoda mutatta be ünnepi műsorát, adventtel kapcsolatos gondolatait pedig Hermán Zsoltné Szunyogh Éva intézményvezető osztotta meg hallgatóságával. A reményről, mint a sikerben való bizakodás érzéséről szólva úgy fogalmazott: minden élethelyzetben segít, hogy a nehézségek ellenére is kitartsunk.

A Hóvirág Óvoda műsora a letenyei adventi ünnepségen
Fotó: Gyuricza Ferenc

– Az adventi időszak a várakozásról szól, amelyhez mindig türelemre van szükség – folytatta Hermán Zsoltné Szunyogh Éva. – Az adventi időszak éppen ezért a legkülönlegesebb minden évben, mert önkétlenül is számot vetünk. Aki remél, az olyan tulajdonsággal felvértezett, amely előre visz, és segít elfogadni a nehéz helyzeteket.  

Az óvodavezető – mielőtt munkatársaival, Bedő Krisztinával és Pál Fannival, valamint Bíró László önkormányzati képviselővel közösen meggyújtották volna az adventi koszorú második gyertyáját – abbéli bizakodásának is hangot adott, hogy advent és karácsony időszaka minden család életében az egymásra figyelés, az egymásra hangolódás jegyében telik majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában