József Attila versmondó verseny Zalaegerszegen

2024.03.22. 18:00

Harminchárom diák szavalt a rendezvényen

A zalaegerszegi József Attila Városi Tagkönyvtár (JAVK) idén 54 alkalommal hirdette meg a bibliotéka névadójához fűződő versmondó versenyt, amit pénteken, nagy érdeklődés mellett rendeztek meg.

Antal Lívia

A kötelező mellett szabadon választott verseket is előadtak a gyerekek

Fotó: Antal Lívia

A zalaegerszegi területi versenyre a városból és a környékbeli településekről 11 általános iskola, illetve gimnázium 33 diákja nevezett be, 15 fő 5-6. osztályos, és 18 fő 7-8. osztályos tanuló, mondta Csaplár-Nagy Franciska, a városi tagkönyvtár igazgatója. A rendezvény célja, hogy felhívják a gyerekek, fiatalok figyelmét a versek szeretetére, a versmondás szépségére, élményére. Az idei versenyen az 5-6. osztályosoknak József Attila Nyár című versét, míg a 7-8. osztályosoknak a Vágymagam a hold alatt című versét kellett kötelezően elszavalni. A vármegyei versmondó versenyre innét is 2-2 fő jut tovább, amit április 13-án rendeznek meg a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban.

Zakács László Örs, a Mindszenty-iskola hetedikes tanulója érdeklődésünkre elmondta, sokat jelent számára a versmondás, már kiskorától kezdve. Akkor mesemondó versenyekre járt, de amióta felső tagozatos, a versek jobban érdeklik. Szabadon választottként Szőke István Attila: Béfestetem szép sorsomat című versét szavalja el.

Az idei versenyt nagy érdeklődés kísérte
Fotó: Antal Lívia

Hartmann Miklós, a JAVK Olvasóinkért Könyvtári Alapítvány kuratóriumi elnöke azt hangsúlyozta, hogy a versmondó versennyel a diákok nyelvi fejlődését kívánják elősegíteni, s hogy bátran álljanak ki a közönség elé.

A zsűri elnöki feladatát Bubits Tünde, a Pannon Írók Egyesületének elnökségi tagja, a Pannon Tükör kulturális folyóirat főszerkesztője látta el. Dr. Gyenes Imre író, a Deák+Kert irodalmi portál szerkesztője és Kocsis Tamás könyvtáros, a Deák+Kert irodalmi portál felelős szerkesztője tagként vettek részt a zsűri munkájában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában