Helyi közélet

2024.04.01. 17:36

Maradni kell az unióban

Gyöngyösi Márton, a Jobbik Konzervatívok elnöke és Róna Péter, a párt EP listavezetője tartott pénteken sajtótájékoztatót a Deák téren.

Pásztor András

Róna Péter (balról) és Gyöngyösi Márton

Fotó: Pásztor András

Mint azt Gyöngyösi Márton elmondta: nagyon komoly tétje van az uniós választásnak, hiszen a kérdés az, hogy Magyarország a tagja tud-e maradni a európai közösségnek.

Róna Péter, a párt EP listavezetője öt pontban foglalta össze programját. Mint mondta: az első és legfontosabb feladat, hogy Magyarországot az EU-n belül kell tartani. A második elem olyan új alkotmány megalkotása, ami koherens az uniós szabályrendszerrel. A harmadik feladat, hogy ismét életképes és autonóm önkormányzatok legyenek Magyarországon. Ennek érdekében el kell érni, hogy a helyhatóságok közvetlenül is hozzáférjenek uniós forrásokhoz. A program negyedik eleme egy olyan uniós keret létrehozása, amelyből finanszírozható lenne a víztározók, öntözőrendszerek és csatornák kialakítását, amire óriási szükség lesz az éghajlatváltozás miatt. Az utolsó tétel szerint el kell kezdeni egy komoly, szisztematikus programot az európai uniós belül a  bérfelzárkóztatás tekintetében, az ugyanis hosszútávon tarthatatlan állapot, hogy a magyar emberek a munkájukért csak töredékét kapják annak, mint más tagországok lakói.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában